Cel mai ciudat mod de a câștiga aurul olimpic. O atletă a folosit un truc controversat, dar 100% corect

Foto: alchetron.com

O atletă a devenit campioană în proba de 400 de metri de la Jocurile Olimpice grație unui truc pus la cale înaintea liniei de finiș.

Shaunae Miller, din Bahamas, s-a impus în proba de 400 de metri cu timpul de 49 de secunde și 44 de sutimi.

Marea campioană americană Allyson Felix a cucerit argintul, cu timpul de 49.51, în timp ce bronzul i-a revenit sportivei Shericka Jackson, din Jamaica.

Diferența dintre primele două clasate a fost făcută de un plonjon cu ajutorul căruia Miller a trecut prima linia de sosire, după cum puteți vedea în imaginea de mai jos.

Americanca Felix are șansa de a se revanșa în proba de ștafetă de 4X400 de metri, unde echipa țării sale este favorită. ”Doare acum. Nu îmi amintesc să mai fi avut un an la fel de dificil ca acesta”, a spus Felix după surprinzătoarea înfrângere în finala olimpică de marți, 16 august.

Foto: twitter.com
Foto: twitter.com

Miller nu este singura care a folosit acest truc la Rio, dar e singura care a luat aurul olimpic cu ajutorul său. Brazilianul Joao Vitor de Oliveira s-a calificat în semifinalele de la 110 metri garduri datorită acestui tertip. ”Mereu fac asta, nu e un accident. Mi-am rupt coastele făcând asta în China. Oamenii îmi spun să nu o fac, dar vine din inimă”, spune el, citat de eurosport.com.

Trucul – deși să ne gândim cât de caraghios ar fi atletismul dacă toți sportivii l-ar folosi – este 100% corect, arată publicația citată. Regulamentul prevede că învingătorul cursei este cel care ajunge primul la linia de sosire, punctul exact de referinţă fiind pieptul atletului.

https://greatnews.ro/catalina-ponor-pe-locul-7-la-barna-supriza-uriasa-finala-olimpica/

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.