Cel mai bun student român din Europa

diana_danciu
O masterandă în domeniul bio-ştiinţelor la Universitatea Cambridge a fost desemnată studentul român al anului 2014 în Europa.

Descoperirile Dianei Danciu vor avea un impact major în medicină şi farmaceutică, sunt de părere cei care i-au decernat trofeul, juriul Ligii Studenţilor Români din Străinătate.

Absolventă a Colegiului Naţional „Carol I”, din Craiova, Diana este interesată de modelarea matematică şi computaţională a sistemelor bilogice. În 2013, a fost implicată într-un important proiect de cercetare al Institutului de Bioinformatică Cambridge, făcând parte din grupul de Genomică Statistică.

Viaţa Dianei s-a schimbat după ce a participat la un concurs de matematică în limba franceză, organizat de Ambasada Franţei în România. În urma competiţiei, a câştigat o bursă completă oferită de Liceul „Louis-le-Grand”, din Paris (în Franţa, după liceu, se fac doi ani de cursuri pregătitoare înainte de admiterea la facultate).

Deşi a renunţat la bursă, acesta a fost momentul în care Diana a realizat că poate ţinti sus de tot. Şi a făcut-o, alegând Universitatea Cambridge. Chiar şi în vacanţe, a insistat să facă parte din grupuri de cercetare ale universităţii.

„Viaţa de student la Cambridge este cu adevărat interesantă! Este un amestec perfect de studiu intens, activităţi extracurriculare şi viaţă socială. Din această ultimă categorie fac parte nenumăratele asociaţii studenţeşti în cele mai diverse domenii: de la „societăţi“, cum sunt numite acolo, specifice diverselor ţări, la asociaţii sportive, pe discipline de studii, dar şi cele mai ciudate idei de asociaţii, precum cea a mâncătorilor de ciocolată sau a creatorilor de origami.

Consider, de asemenea, că împărţirea universităţii în colegii este un mare plus, întrucât înlesneşte socializarea şi creează un mediu prietenos, în care studenţii se simt protejaţi. Este foarte frumos să vezi cum totul în acest orăşel de dimensiuni comparabile cu Craiova, însă cu o populaţie cât jumătate din oraşul nostru, gravitează în jurul studenţilor care constituie 20% din totalul populaţiei. Piese de teatru şi concerte de operă regizate şi susţinute de studenţi, cursuri şi concursuri de dans, competiţii sportive între colegii sau faimoasele dueluri dintre Universitatea Cambridge şi rivala Oxford sunt doar câteva dintre activităţile ce pot fi desfăşurate în timpul liber”, descrie Diana Danciu viaţa de student la Cambridge, într-un interviu acordat gds.ro.

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să fiți la curent cu lucrurile bune care se întâmplă în România, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de știri pozitive de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.