Cel mai bun liceu din România, unde ultimii admiși au intrat cu note uriașe

Colegiul Național
Colegiul Național "Sfântul Sava" din București. Foto: cnsfsava.ro

Colegiul Național „Sfântul Sava” din București este liceul din România unde candidații au intrat cu cele mai mari medii în acest an.

La profilul real, specializarea Matematică-Informatică bilingv (engleză), ultima medie de admitere a fost 9,90. Numărul total de locuri de la această specializare este de 28.

În acest an, ultima medie cu care s-a intrat la această specializare extrem de căutată de tinerii români a fost chiar mai mare decât în 2015: anul trecut, ultima medie de admitere de la specializarea Matematică-Informatică bilingv (engleză) de la Colegiul Național „Sfântul Sava” din București a fost 9,87.

Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice a realizat repartizarea computerizată la licee a elevilor care au susținut în această vară Evaluarea Națională.

Ierarhizarea elevilor arată că specializarea Matematică-Informatică (în special bilingv) rămâne cea mai căutată din țară în acest moment. Elevii cu mediile cele mai bune la Evaluarea Națională s-au orientat spre această specializare, în defavoarea altor specializări precum Științe ale Naturii, Filologie sau Științe Sociale.

eMAG Stock Busters. Reduceri uriașe la mii de produse

Următorul liceu unde s-a intrat cu cele mai mari note este Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța: ultima medie de admitere la profilul real, specializarea Matematică-Informatică bilingv (engleză) este 9,89. Numărul total de locuri la această specializare: 14.

Pe locul 3 se află Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova. Ultima medie de admitere la profilul real, specializarea Matematică-Informatică bilingv (engleză) este 9,85. Numărul total de locuri la această specializare: 28.

Pe locul 4 se află tot Colegiul Național „Sfântul Sava” din București, cu profilul real, specializarea Științe ale Naturii. Aici, ultima medie de admitere a fost 9,82. Numărul total de locuri la această specializare: 28.

Aceste 4 specializări sunt singurele din țară unde ultima medie de admitere a fost de peste 9,80.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Topul rușinii la admitere. Liceele în care s-a intrat cu medii de 2 și 3
Admitere liceu 2016. La ce licee au intrat elevii care au dat Evaluarea Națională 2016
Admitere la liceu. Topul liceelor în care s-a intrat cu cele mai mari medii

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.