Trofeele vânătorești ale celui mai bogat român: Ioan Niculae a împăiat un elefant vânat în Africa

Știi că ești bogat atunci când zbori în Africa de Sud cu propriul Boeing 737 , plătești 40.000 de dolari ca să împuști un elefant și cheltuiești 50.000 de dolari ca să îl împăiezi și să îl transporți în Europa. Asta a făcut Ioan Niculae, cel mai bogat român, după cum relatează cotidianul sud-african Sunday Times, în ediția electronică.
 
Ioan Niculae a împuşcat elefantul în februarie, în Hoedspruit, Limpopo, dar acesta nu a fost încă transferat în România.

Livrarea este întârziată pentru că, pe lângă elefant, miliardarul Ioan Niculae a vrut ca şi alte animale să fie împăiate. În total, este vorba despre 19 trofee de vânătoare, care vor fi duse la Durban şi îmbarcate pe un vapor.

Prețul total al împăierii animalelor a fost de 83.096 de dolari, pe lângă transport, care costă aproximativ 24.000 de dolari. Acestor sume li se adaugă şi preţul plătit pentru vânarea lor.

Numai împăierea elefantului a fost un proces îndelungat, care a durat şapte luni. Doar pentru jupuirea lui de piele au fost necesare cinci zile, timp în care au lucrat simultan şase persoane.

Publicația sud-africană notează că majoritatea trofeelor le sunt transportate clienţilor cu avionul, dar cele de dimensiuni mari, cum ar fi elefanţi, girafe, rinoceri sau hipopotami sunt transportate pe mare.

http://youtu.be/I0n0lmrNfuM