Cel mai aplaudat polițist de la Rutieră. A blocat circulația pentru o coloană oficială specială

Un orădean a postat în această dimineață pe rețeaua de socializare Facebook un filmuleț din trafic, în care protagoniștii sunt un polițist de la Rutieră și o coloană „oficială” specială.

Potrivit jurnaliștilor de la Bihon.ro, întâmplarea a avut loc în una dintre cele mai aglomerate intersecții din Oradea, girația din Centrul Civic. Polițistul a oprit întreaga circulație ca să ajute să treacă stradă o rață și bobocii ei.

Mai mult, polițistul chiar a ajutat trei boboci de rață să nu se piardă de mama lor și i-a ajutat să treaca bordura străzii. Ulterior, rațele au fost îndrumate spre Crișul Repede.

Clipul postat pe grupul de Facebook „Oradea suntem noi”, a strâns în scurt timp peste 1.000 de like-uri și zeci de comentarii în care polițistul este felicitat pentru gestul său. „Sunt mândru că sunt orădean”, spune cel care a posta clipul.

Într-un interviu pentru Bihoreanul, acordat în urmă cu câtea săptămâni, specialistul în ornitologie Attila Nagy spunea că Oradea a devenit ospitalieră pentru mai multe specii de păsări sălbatice.

„În urmă cu zece ani, şi raţa mare, cea mai abundentă specie de raţă de la noi, era o raritate. Când am văzut câteva exemplare în zona străzii Sovata a fost un spectacol. Acum sunt cam o sută de exemplare. Sunt tot mai multe pentru că păsările apărute aici atrag şi altele, convinse că aici vor găsi hrană. De asemenea, cum spuneam, vorbim despre specii a căror populaţie creşte, categorie în care intră şi raţa mare”, a declarat Attila Nagy, potrivit ebihoreanul.ro.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.