Cehii și ungurii vor o armată pentru Uniunea Europeană

Liderii Republicii Cehe și ai Ungariei cred că ”o armată europeană unită” este necesară pentru menținerea securității UE.

Conducătorii celor două state au făcut aceste declarații înaintea unei întâlniri cu Cancelarul german Angela Merkel, la Varșovia, precizând și că sunt împotriva valului de imigranți musulmani în UE, care este încă în desfășurare.

”Trebuie să prioritizăm securitatea. Trebuie să formăm o armată europeană unită”, a spus premierul maghiar Viktor Orban, citat de BBC.

Cehii, ungurii, polonezii și slovacii au început deja să își coordoneze politicile externe sub numele de ”Grupul de la Visegrad”.

Premierul ceh Buhuslav Subotka a precizat că formarea unei armate europene unite nu va fi un proces ușor, dar a cerut deschiderea discuțiilor în acest sens.

În prezent, Uniunea Europeană are la dispoziție mai multe corpuri de câte 1.500 de soldați, care însă nu au fost testate în luptă.

Anul trecut, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a cerut și el formarea unei armate unite pentru UE, pentru a face față amenințărilor Rusiei.

Mărturii din infernul creat de comuniști: Mâncam rădăcini de stuf, șerpi și broaște