Cea mai sigură mașină din lume în 2018

Volvo XC60 este cea mai sigură mașină din lume în 2018. Foto: Volvocars.com
Volvo XC60 este cea mai sigură mașină din lume în 2018. Foto: Volvocars.com

Cu toate că specialiști spun că automobilele produse de Mazda sunt cele mai sigure din lume, cel mai recent program de evaluare a mașinilor din Europa a desemnat un alt câștigător.

Cea mai sigură mașină la începutul anului 2018 este Volvo XC60. Este un SUV extrem de sigur, care a primit un rating de 98 la sută în ceea ce privește siguranța șoferului și a pasagerilor adulți, în timp ce sistemele de frânare automată de urgență și asistență
la banda de rulare a fost notată cu 95%.

Scorul obținut de modelul suedez în acest domeniu este cu 20 de puncte mai bun decât următoarele mașini din topul siguranței în 2018: Renault Koleos și Land Rover Discovery.

”Noul XC60 este una dintre cele mai sigure mașini Volvo făcute vreodată”, a spus Malin Ekholm, care conduce Centrul de Siguranță al constructorului nordic, adăugând: ”Este echipată cu tehnologii de ultimă generație care sunt menite să ajute șoferii, să protejeze pasagerii, cât și pe ceilalți participanți la trafic, cum ar fi pietonii sau bicicliștii, dar și să reducă riscurile în cazul unei coliziuni”.

Volvo și-a propus ca până în 2020 să elimine complet riscul rănilor grave sau al deceselor în mașinile pe care le produce. Volvo XC60 a primit punctaj maxim la două categorii de siguranță, cum ar fi protecția capului pasagerilor și la coliziunea frontală.

În topul celor mai sigure mașini din 2018, în urma testului Euro NCAP, se află și mai multe modele Volkswagen și Subaru.

VW Arteon, T-Roc și Polo conduc în topul celor mai sigure mașini din categoria executive, mini off-road, respectiv supermini, în timp ce Subaru Impreza și Crosstrek (XV) sunt cele mai sigure mașini mici pentru familie.

Un Volvo XC60 produs în 2018 costă cel puțin 40.000 de euro.