Cea mai scăzută temperatură din această iarnă, în noaptea de Anul Nou

cea mai scăzută temperatură
Foto: Andreas Tille via Wikimediaa Commons

Minima naţională a acestei ierni, de minus 32 de grade Celsius, a fost înregistrată în noaptea de Anul Nou la Întorsura Buzăului, în judeţul Covasna, anunță mediafax.ro.

Cea mai scăzută temperatură din ţară, de minus 32 de grade Celsius, a fost măsurată la staţia meteo din Întorsura Buzăului în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 5.00. La Miercurea Ciuc şi la Braşov au fost minus 29 de grade Celsius.

„Noul an a debutat cu temperaturile cele mai scăzute din această iarnă. În ţară, cel mai frig a fost la Întorsura Buzăului, unde a fost consemnată o valoare termică minimă de minus 32 de grade Celsius. Vremea începe să se încălzească şi de la noapte (noaptea de joi spre vineri – n.r.) îşi fac apariţia, mai timid la început, ninsorile”, a precizat meteorologul Ovidiu Câmpean de la Centrul Meteorologic Regional Sibiu.

În judeţul Harghita, cea mai scăzută temperatură din această iarnă, de minus 29 de grade Celsius, a fost înregistrată la staţia meteo din Miercurea Ciuc în jurul orei 3.00, iar la Joseni au fost minus 26 de grade Celsius.

La Sibiu au fost minus 26 de grade Celsius, la Sebeş, în judeţul Alba, minima înregistrată joi dimineaţă a fost de minus 25 de grade Celsius, iar în judeţul Mureş cel mai frig a fost în localitatea Sărmaşu: minus 19 grade Celsius.

Recomandările editorilor GreatNews:

Eterna şi amuzanta Românie. 13 imagini cu umor garantat
15 evenimente sportive pe care trebuie să le vezi în prima parte a anului 2015
Gest superb al unor deținuți. Și-au donat porția de pâine