Cea mai puternică româncă: Loredana Toma a câștigat trei medalii de aur la Mondialele de haltere

Loredana Toma a spulberat concurența la Mondialele de la Anaheim, în SUA. Foto: Federația Română de Haltere
Loredana Toma a spulberat concurența la Mondialele de la Anaheim, în SUA. Foto: Federația Română de Haltere

Loredana Toma s-a impus la toate cele trei întreceri ale categoriei de 63 de kilograme la Campionatele Mondiale de haltere de la Anaheim, în California (Statele Unite ale Americii).

Botoșăneanca în vârstă de 22 de ani este prima halterofilă din România care câștigă o medalie la Campionatele Mondiale în ultimii șase ani. De la Valeriu Calancea, în 2003, sportivii din România nu mai câștigaseră aurul la Mondialele de haltere.

Loredana Toma a dominat clar întrecerile de la Anaheim, impunându-se la stilul smuls cu o încercare de 109 kilograme, ridicând cu șapte kilograme mai mult decât Maude Charron, din Canada, și cu opt kg mai mult decât columbianca Lina MArcela Rivas Ordonez.

La aruncat, Toma a reușit să ridice 128 de kilograme. Pe locul al doi s-a clasat thailandeza Rattanawan Wamalun, 127 kg, iar pe a poziția a treia a fost tot Lina Marcela Rivas Ordonez, 124 kg.

Evident, românca a obținut și aurul la total, cu 237 de kilograme.

Loredana Toma. Foto: Federația Română de Haltere
Loredana Toma. Foto: Federația Română de Haltere

Loredana Toma se anunță a fi deja o candidată la aurul olimpic la Tokyo, în 2020.

Cele trei medalii de aur ale Loredanei au fost completate de bronzul obținut de Dumitru Captari, la smuls, categoria 77 de kilograme. Românul a reușit să ridice 156 de kilograme, fiind întrecut de egipteanul Mohamed Ihab Youssef Ahmed Mahmoud, medaliat cu aur, cu 165 kg, și de turkmenul Rejepbay Rejepov, 158 kg.

Captari nu a repetat performanța de la smuls și la aruncat, unde a ratat toate cele trei încercări.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.