Cea mai lungă rețea de tiroliene din România

tiroliana_comana
Tiroliana de la Aventura Park Comana. Foto: Pagina de Facebook Aventura Park Comana

Cea mai lungă rețea de tiroliene din ţară va fi construită la canionul Şapte Scări din judeţul Braşov. Peste 2 kilometri de cabluri metalice îi vor purta pe turiştii pasionaţi de escaladă din vârful Masivului Piatra Mare către poalele acestuia.

Lucrările de construcție a complexului de tiroliene se desfășoară pe traseul dintre cabana Dâmbul Morii şi canionul Şapte Scări, la nici doi kilometri de DN1. De luna viitoare, turiştii care urcă pe munte ca să viziteze zona se vor putea întoarce la baza traseului mai uşor – alunecând pe cabluri metalice.

„Ne-am gândit că acest sistem de transport pe cablu ar fi foarte eficient pentru majoritatea turiștilor care sunt obosiți și vor să economisească energie pe tronsoanele de întoarcere”, a povestit pentru digi24.ro Cristian Popa, administratorul complexului de tiroliene.

Complexul este format din 21 de tronsoane de tiroliană destinate adulţilor şi copiilor mai mari de 12 ani. Cel mai scurt traseu are 47 de metri lungime, iar cel mai lung 273 de metri. Pentru cei mici, în partea de jos a muntelui sunt amenajate două tiroliene cu grad de dificultate scăzut.

canion_7_scari
Canionul Șapte Scări. Foto: Nicu Farcaș Wikimedia Commons

Constructorul complexului e convins că vor fi suficienţi de mulţi amatori, astfel încât investiţia să se amortizeze repede.

„Valoarea investiţiei este de 175.000 de lei, la care se adaugă și cheltuielile cu echipamentele de protecție și siguranță pentru a putea utiliza sistemul, în cuantum de circa 65.000 lei”, a explicat Sorin Hermenean, director la Regia Pădurilor Săcele.

Lucrările de amenajare au început în luna mai, iar inaugurarea este programată pentru prima parte a lunii septembrie. Biletele vor costa 50 de lei pentru adulţi şi 20 de lei pentru copii.

Cea mai lungă tiroliană din România (alcătuită dintr-un singur tron) se află în parcul de aventură Balu din Harghita-Băi.

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să fiți la curent cu lucrurile bune care se întâmplă în România și în lume, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de știri pozitive de pe pagina noastră de Facebook.