Cea mai bună școală de limba engleză din Europa se află în România

Sursa foto: portalsm.ro

O școală din România a fost aleasă printre cele mai bune patru școli internaționale britanice. Este singura școală din Europa inclusă în acest top.

Școala Transylvania College a fost inclusă pe lista scurtă a concursului „British International School of the Year”, din cadrul TES Awards. TES este cea mai mare comunitate de profesori din lume, cu 3,6 milioane de membri, notează publicația de limbă engleză romania-insider.com.

Pe lista scurtă de 4 școli alese pentru acest premiu au mai fost incluse:  Alice Smith School din Kuala Lumpur (Malaezia), British School din Tokyo (Japonia) și British School din Jakarta (Indonezia). Unitate de învățământ din Indonezia a câștigat marele premiu TES pentru cea mai bună școală internațională britanică anul trecut. Toate școlile internaționale britanice din lume râvnesc acest premiu, pentru care pot concura toate unitățile de învătământ cu predare în această limbă, care nu funcționează pe teritoriul Marii Britanii.

Școala din Cluj, fondată de antreprenorii Simona și Dan Baciu, funcționează de 20 de ani, timp în care a format 600 elevi. Transylvania College a oferit 150 de burse pentru copiii cu rezultate excepționale la învățătură. Fondatorii au mizat și pe un colectiv de profesori divers. Pe lângă români, la catedră au fost aduși profesori din Marea Britanie, Germania, Noua Zeelandă, Australia și chiar destinații exotice ca Mauritius.

Transylvania College / The Cambridge International School in Cluj este singura scoală Cambridge din România acreditată atât pe programa românească, cât și pe curriculum Cambridge. Instituția oferă pregătire completă, pentru toate categoriile de vârstă, de la creșă și grădiniță, la școală primară, gimnazială și liceu.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor greatnews.ro:

Cele mai bune orașe pentru studenți în 2016
Cele mai mari gafe de 1 Decembrie. Liviu Dragnea și Andreea Bălan, repetenții din 2015
3 milioane de români vor să se întoarcă în țară
Locuri de muncă în Germania: Cazare inclusă și alocație pentru copil

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.