Cea mai bogată comună din România

Veniturile cumulate ale comunelor din România au fost în valoare totală de 18,05 miliarde de lei în 2015. Cel mai mare buget, care este alcătuit din venituri proprii, sume din TVA defalcate de la bugetul de stat, subvenții de la stat sau sume atrase din fonduri europene, l-a avut primăria ieșeană Miroslava, cu 56,2 milioane de lei.

Potrivit businessmagazin.ro, pe locul al doilea s-a aflat comuna Chiajna, cu venituri de 55 de milioane de lei. Podiumul este completat de comuna ilfoveană Dragomirești.

În top au mai intrat comuna Florești din Cluj, comuna constănțeană Cumpăna, Aricești din Prahova, Valu lui Traian din Constanța, Dumbrăvița și Giroc, ambele din Timiș.

Statisticile Ministerului Dezvoltării arată că la polul opus, comuna cu cele mai mici venituri din țară este Necșești, din Teleorman. Aici, din cei 1.300 de locuitori rămași, 1.000 sunt pensionari.

Bugetul Capitalei este mult mai mare decât în cazul oricărui alt municipiu, respectiv peste 8 miliarde de lei. Primăria Generală a avut 3,5 miliarde de lei. Urmează sectorul 1, cu 1,1 miliarde de lei, și sectorul 2, cu 840 de milioane de lei. Cele mai mici venituri în sectoarele Capitalei sunt la sectorul 5, respectiv 461 de milioane de lei.

În ceea ce privește PIB-ul pe cap de locuitor, județele cu cele mai ridicate valori sunt București, Constanța, Timiș, Cluj și Ilfov. La polul opus se află Teleorman, Mehedinți, Botoșani și Vaslui.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.