Ce viteză am când bate vântul din față? Răspunsul Poliției a devenit viral pe Facebook

Radarul LTI 20-20 TruCAM amendă
Foto: Radarul LTI 20-20 TruCAM

Răspunsul dat de polițiști pe Facebook unui șofer a strâns sute de comentarii, peste 2.000 de distribuiri și peste 15.000 de aprecieri.

„Dacă merg pe un drum cu 160 km/h iar din față bate vântul cu 120 km/h, ce viteză înregistrează radarul ascuns prin boscheți? Ia jucați-o p’asta!”, le scrie un internaut polițiștilor.

A venit la scurt timp și răspunsul, pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne.

„1. Având în vedere că limita maximă de viteză pe un drum național este 100 km/h, ceea ce va înregistra aparatul radar va fi o amendă foarte mare plus 90 de zile suspendare a permisului de conducere.

2. Dacă vântul are o viteză de 120 km/h, vă sfătuim să stați acasă…nu de alta, dar deja vorbim despre uragan și riscați să vă treziți pe mașină cu copaci, elemente de construcții sau chiar boscheții de care spuneați!

3. Până să o „jucăm p’asta!”, vă recomandăm să circulați cu viteza legală… ca să nu vă jucați cu viața dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic!

O zi frumoasă și cu zâmbet să aveți!”, au răspuns polițiștii.

În viitorul apropiat, șoferii nu vor mai putea fi sancționați de polițiști care folosesc radarul și nu poartă uniforme specifice, nu folosesc o mașină cu însemnele poliției sau stau prea departe de aceasta atunci când utilizează aparatul mobil de înregistrare a vitezei.

Aceasta este o propunere legislativă care a fost votată în Senat și așteaptă o decizie și în Camera Deputaților.

Cei care au inițiat acest proiect legislativ spun că în prezent polițiștii sunt ca niște „vânători” de șoferi care încalcă viteza legală.

De asemenea, în expunerea de motive se mai arată că în ciuda amenzilor aplicate pentru depășirea vitezei numărul accidentelor rutiere înregistrate în România nu s-a redus.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.