Ce vedete promovează ora de religie în videoclipurile Trinitas TV

ora de religie
Manuela Hărăbor susține ora de religie. Foto: Captură YouTube

Asociația Părinți pentru Ora de Religie a realizat, în parteneriat cu postul de televiziune Trinitas TV, al Patriarhiei Române, mai multe videoclipuri cu vedete pentru a-i convinge pe părinți să semneze cererea pentru ora de religie, relatează digi24.ro.

În condițiile în care a rămas mai puțin de o săptămână până când părinții trebuie să-și dea acordul, APOR a apelat la o serie de personalități pentru a filma mai multe videoclipuri în care vedetele încearcă să îi convingă pe părinți să semneze cererea pentru ora de religie, astfel încât copiii lor să participe la această disciplină.

Vedete TV precum Liana Stanciu şi Daniel Buzdugan, actori ca Manuela Hărăbor şi Dan Puric, poeta Ana Blandiana şi, mai nou, Sofia Vicoveanca și Connect-R, sunt printre cei care promovează ora de religie predată în şcoli.

Videoclipurile se termină cu mesajul „Înscrie-ţi acum copilul la ora de religie!”. Fiecare video este făcut de Trinitas TV, televiziunea Patriarhiei Române, și este postat pe contul de Youtube.

Ieri a avut loc și un marş pentru predarea religiei în şcoli. Peste 600 de oameni din Suceava au organizat un miting de susţinere a materiei: părinții împreună cu copiii, dar și zeci de preoți au mărșăluit pe străzile din oraș pentru ca autoritățile să renunțe la obligativitatea completării unei cereri pentru aceia care optează ca religia să fie predată la școală.


Recomandările editorilor GreatNews:

1,2 milioane de motive pentru care Ziua Femeii nu există în România
O trupă formată din patru bărbați cu handicap mintal va concura la Eurovision
Ţara europeană care renunţă la gazul rusesc