Ce trupă va reprezenta România la Eurovision 2015

voltaj
Voltaj va reprezenta România la Eurovision 2015. Foto: Pagina de Facebook Voltaj

Trupa Voltaj va reprezenta România la Eurovision 2015, cu piesa „De la capăt”, după ce a câștigat selecția națională ce a avut loc aseară la Sala Polivalentă din Craiova, relatează agerpres.ro.

Trupa Voltaj a primit 24 de puncte. Votul juriului de specialitate și votul publicului, prin SMS, au contat în proporție de 50 % fiecare.

Juriul de specialitate a fost format din muzicienii Mihai Pocorschi și Ovi, jurnalistul specializat Bogdan Honciuc, Anca Lupeș – expert în management artistic și compozitorul și dirijorul Viorel Gavrilă, vicepreședintele Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, acesta din urmă fiind și președintele juriului.

Finala națională a inclus 12 piese, cuprinse într-un show de aproximativ 3 ore, ce s-a încheiat cu un recital al artistei Ruslana, câștigătoarea competiției Eurovision 2004. Aceasta a dedicat ultima piesă țării sale, Ucraina, în aplauzele publicului.

„Luptăm pentru lumină. Aprindeți luminile, pentru a arăta că suntem uniți pentru pace”, a spus artista, în timp ce spectatorii și-au aprins luminile telefoanelor mobile.

Lista artiștilor și a trupelor finaliste în concurs:

Voltaj – „De la capăt”
Băieții – „Dragoste în lanțuri”
Tudor Turcu – „Save Us”
Aurelian Temișan feat. Alexa – „Chica latina”
Rodica Aculova – „My Light”
Blue Noise – „Love Won’t Run Away”
Ovidiu Anton – „Still Alive”
Lara Lee – „Superman”
Super Trooper – „Secret Place”
Luminița Anghel – „A Million Stars”
Cristina Vasiu – „Nowhere”
CEJ – „We Were in Love”

Eurovision 2015 se va desfășura la Viena, Austria, în 19, 21 și 23 mai. România va participa în prima semifinală a concursului, cea din 19 mai, alături de Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia și Ungaria.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

O dramă dintr-un milion. „Femeia trebuie să țină casa, chiar dacă îți dă o palmă”
Eclipsa parțială de Soare din 20 martie. Ce vom putea vedea din România
Tânăr reclamat la poliție pentru că a vrut să ajute un bătrân orb

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.