Ce trebuie să știi înainte să călătorești cu avionul împreună cu copilul tău

Tot ce trebuie să știi înainte să călătorești cu avionul împreună cu copilul tău. Foto: Pixabay

Tot ce trebuie să știi înainte să călătorești cu avionul împreună cu copilul tău. Dacă vreți să călătoriți cu avionul împreună cu copilul dumneavoastră trebuie să respectați câteva reguli simple.

Pentru călătorii cu avionul împreună cu copilul dumneavoastră, odrasla nu trebuie să aibă mai puțin de două săptămâni, dar, și mai important, să nu fie bolnavă. Zborul cu avionul este cea mai succintă metodă de transport disponibilă maselor, astfel că drumul mai scurt sporește și confortul copilului.

Ce trebuie să știi înainte să călătorești cu avionul împreună cu copilul tău

Printre avantajele călătoriei cu avionul împreună cu un copil este faptul că îmbarcarea este mai rapidă. Progeniturile de până în doi ani – infant – călătoresc aproape gratuit, căci nu ocupă un scaun.

Indiferent de vârsta copilului, biletul de avion acoperă și transportul căruciorului, dar și un bagaj pentru acesta, deși unele companii nu furnizează și acest serviciu. Controlul părinților cu copii este mai cursiv, existând o coadă specială, prioritară. Tot ce trebuie să știți este ca înaintea controlului să aveți pregătită mâncarea și băutura pentru copil. Alimentele vor fi acceptate la bord.

Înaintea îmbarcării, multe companii aeriene oferă întâietate părinților cu copii.

Ce trebuie să știi înainte să călătorești cu avionul împreună cu copilul tău

Este indicat să aveți un bagaj pentru copil pentru durata zborului, mai ales dacă acesta este unul lung. Acesta ar trebui să conțină scutece, șervețele, dezinfectant, creme, un biberon și o cană, dar și mâncare pentru cel mic.

Nu uitați nici de jucăriile preferate ale copilului, care îi vor distrage atenția pe durata zborului.

Cele mai prietenoase companii aeriene pentru călătorii cu copii

Nu toate companiile aeriene oferă servicii impecabile când vine vorba de călătoria cu copilul. Cele low-cost nu sunt cea mai bună alegere în acest caz.

Alegeți o companie internațională, printre cele mai recomandate fiind cele asiatice, dar și Swissair sau Virgin Atlantic.

De asemenea, majoritatea aeroporturilor oferă o zonă destinată copiilor. Informați-vă din timp dacă aeroportul de pe care urmați să călătoriți dispune de un astfel de spațiu.

Căruciorul este un accesoriu important în timpul voiajului pe calea aerului. Acesta rămâne la părinți până în momentul îmbarcării, iar apoi este predat din nou acestora la aterizare. În timpul escalelor, acesta nu este, de cele mai multe ori, oferit părinților. Există și cărucioare care sunt primite la bord, însă acestea trebuie să fie suficient de mici încât să încapă într-un bagaj.

Nu uitați să îi amintiți micuțului să înghită la decolare și la aterizare, pentru a nu avea dureri de urechi după zbor. Cel mai ușor mod în care puteți să vă asigurați de acest lucru este să îl hrăniți.

Ce trebuie să știi înainte să călătorești cu avionul împreună cu copilul tău

Cea mai bună perioadă pentru o călătorie cu avionul alături de copil este noaptea, când acesta este obișnuit să doarmă.

Principala groază a părinților cu copii în avion este că micuții vor începe să plângă. Da, probabil că o vor face, iar în acest caz tot ce puteți face este să încercați să îl liniștiți.

Dacă pe timpul zborului întâlniți turbulențe, copilul trebuie ținut obligatoriu în brațe.

Metode prin care găsești bilete ieftine de avion