Ce trebuie să știi înainte de a cumpăra un aparat de călcat vertical

Un aparat de călcat vertical nu este un produs tocmai ieftin, dar se poate dovedi extrem de util atunci când sunteți pe fugă sau în vacanțe. În acest articol, vom vorbi despre calitățile unui astfel de aparat.

Modul de folosire este unul foarte simplu. Se umple rezervorul aparatului cu apă și se introduce apoi aparatul în priză. După circa un minut, apa se încălzește la temperatura optimă.

Se agață hainele pe umeraș sau în sistemul de prindere al aparatului (unele aparate vin cu un sistem de prindere special gândit pentru călcatul vertical). Desigur, poate fi folosit și alt suport. Se întinde ușor materialul cu o mână, iar cu cealaltă se trece aparatul pe suprafața hainelor.

Pe lângă încălzirea rapidă, aparatul vă permite și călcarea rapidă a unor piese din garderobă destul de pretențioase la călcatul tradițional, iar primele care ne vin în minte sunt fustele plisate.

Mirosuri proaspete în casă

Trebuie menționat și că aparatul de călcat vertical protejează țesăturile fine, dar își face bine treaba și pe materialele groase.

Pe lângă călcat, aparatul este și un adevărat sanitar al casei. Aburul ucide aproape toate bacteriile din hianele călcate și elimină mirosurile de mâncare sau fum. Astfel, aparatul poate fi folosit și pentru reîmprospătarea huselor de la canapea ori a perdelelor și draperiilor.

Aparatul este ideal pentru vacanțe deoarece piesele sale, inclusiv cablul de alimentare, încap în baza aparatului. Și, firește, nu vei mai avea nevoie de masa de călcat.