Ce spune Vladimir Putin despre scutul de la Deveselu: ”Din păcate, situația se deteriorează”

Președintele Rusiei a criticat inaugurarea scutului anti-rachetă de la Deveselu și a anunțat că va suplimenta bugetul militar al țării pe care o conduce.

”Noile evenimente arată că situația nu se îmbunătățește. Din păcate, se deteriorează. Mă refer la inaugurarea radarului din România, unul dintre elementele programului defensiv cu rachete al SUA”, a spus liderul de la Kremlin, citat de Digi 24, într-o întâlnire cu conducerea armatei ruse.

Vladimir Putin a precizat că armata rusă trebuie să țină pasul cu mișcările NATO din Estul Europei, adăugând, însă, că nu vrea să se lase atras într-o nouă cursă a înarmării.

Cu toate că secretarul general al NATO a precizat că rachetele de la Deveselu nu le pot intercepta pe cele trase din Rusia, Vladimir Putin este neîncrezător în acest lucru.

Șeful forțelor strategice ruse a anunțat deja că Moscova se ocupă de producerea unor rachete balistice intercontinentale care sunt capabile să contracareze scutul de la Deveselu.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

7 motive pentru care Danemarca este cea mai fericită țară din lume
Locuri de muncă în Norvegia. Se câștigă 150 de euro pe zi
Țara în care cetățenii primesc pământ fără să plătească

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.