Ce spune Viorica Dăncilă despre o eventuală demisie de la șefia Guvernului

Viorica Dăncilă FOTO: gov.ro declarația unică
Viorica Dăncilă. FOTO: gov.ro

Conducerea PSD s-a reunit, luni, în ședința Comitetului Executiv Național al PSD. Este prima întâlnire după Comgresul extraordinar din luna martie. În această ședință a fost prezentat bilanțul activității Guvernului Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a precizat, înainte de a intra la ședința de luni a Comitetului Executiv al PSD, că nu se pune problema unei demisii.

„V-ați gândit să vă dați demisia?”, au întrebat-o jurnaliștii pe Viorica Dăncilă, în condițiile în care mai multe publicații au avansat, luni, ipoteza unei plecări de la Palatul Victoria până la finele actualei sesiuni legislative.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, care o însoțea pe Viorica Dăncilă, a infirmat, la rândul său, atât posibilitatea demisiei acesteia, cât și ideea unei remanieri.

„Nu, dar eu nu înțeleg. Înțeleg că este o pană de subiecte, dar nu puteți să inventați și voi unul, nu trei-patru?”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă Viorica Dăncilă va rămâne în funcție până în anul 20-20, referire la gafa premierului, Liviu Dragnea a răspuns: „Da, cel puțin”.

Viorica Dăncilă ar vrea să revină la Parlamentul European, potrivit G4Media.ro.Ea vrea să se retragă din fruntea Guvernului pentru că Liviu Dragnea face presiuni asupra ei să adopte o ordonanță de urgență pe justiție, dar Dăncilă ar ezita să facă această mișcare din cauza consecințelor politice la nivel internațional.

Pe de altă parte, Dragnea le-a spus duminică preşedinţilor de filiale judeţene ale patidului că vrea să organizeze în luna mai la Bucureşti un miting de un milion de persoane în sprijinul guvernului PSD şi al măsurilor de îngenunchere a justiţiei, au mai declarat pentru G4Media.ro sursele citate.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.