Femeia care a împins o tânără la metrou, incoerentă la audieri. Tatăl victimei: „E vina autorităților”

crimă metrou magdalena șerban
Foto: Cameră de supraveghere / Cristi2555 Wikimedia Common

Din primele informații obținute de anchetatori se pare că femeia care a ucis o tânără aseară în București, împingând-o în fața metroului, ar avea probleme psihice.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că femeia, care este din Craiova, a fost incoerentă pe toată durata audierilor, nefurnizându-le anchetatorilor nicio informaţie despre faptele comise. Prima ipoteză a anchetatorilor este că femeia în vârstă de 36 de ani are probleme psihice. Ea a fost întrebată dacă a fost internată la un spital de psihiatrie, dar a negat.

Ea le-a mai spus anchetatorilor că nu are o locuinţă şi că a dormit de mai multe ori în Gara de Nord, iar în ultima perioadă a locuit la un prieten.

De asemenea, postările pe care femeia le publica pe profilul său de Facebook sunt foarte incoerente, conțin înjurături și blesteme, și ar putea sugera o problemă psihică. Ea avea peste 300 de prieteni pe rețeaua de socializare, iar profilul său era public.

Potrivit adevarul.ro, victima în vârstă de 25 de ani este Alina Ciucu, o tânără originară din localitatea Ostroveni, judeţul Dolj, care locuia acum în București alături de prietenul ei.

Contactat telefonic de jurnaliştii „Adevărul“, tatăl victimei a declarat că de vină pentru cele întâmplate sunt autoritățile române: „Nu am putut să mă uit la imagini. Este o adevărată tragedie ce s-a întâmplat, dar nu pot da vina nici pe femeia care a împins-o, am înţeles că era bolnavă psihic. Este vina autorităţilor“.

Tânăra în vârstă de 25 de ani a fost împinsă aseară pe liniile de metrou de la Dristor, chiar în momentul în care metroul intra în stație. A încercat să se urce înapoi pe peron, dar agresoarea a lovit-o încă o dată, iar femeia nu a mai reușit să iasă de acolo.

Cu puțin timp înainte agresoarea încercase să împingă o altă femeie pe liniile de metrou, la stația Costin Georgian. Aceasta din urmă s-a luptat însă cu agresoarea, a reușit să fugă și a făcut o reclamație la Poliție în jurul orei 20.00.

Medicii de la Institutul Naţional de Medicină Legală au început să facă autopsia tinerei ucise la stația Dristor.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.