Ce spune premierul Tudose despre decizia Gabrielei Firea de a organiza un târg în Piața Victoriei

mihai tudose premier
Foto: Pagina de Facebook Mihai Tudose

Premierul Mihai Tudose a declarat că nu consideră o „decizie inspirată” organizarea unui târg de Crăciun în Piața Victoriei, în fața Guvernului, relatează hotnews.ro.

„Apropo de târg de Crăciun. Nu cred că este cea mai inspirată decizie un târg în mijloc. În primul rând, cum ajunge omul acolo, că nu prea sunt treceri de pietoni? Nu știu, e complicat. Mai mult, se și interpretează, că se face târg ca să nu mai vină nu știu cine acolo… Să vină, fără nicio problemă”, a mai spus Mihai Tudose.

Întrebat dacă va vorbi cu primarul Gabriela Firea, Tudose a răspuns: „Eu cred că își va da seama că nu e cea mai inspirată alegere”.

În acest an, pentru prima dată în istorie, Primăria Municipiului București vrea să organizeze un târg de Crăciun în Piața Victoriei, locul în care se adună în fiecare weekend protestatarii anti-Guvern.

Acuzată de oponenții PSD că vrea să organizeze acest târg pentru a-i goni din piață, Gabriela Firea a declarat că nu au existat „gânduri ascunse” în momentul în care s-a luat decizia de a face acolo un târg de Crăciun.

Potrivit Gabrielei Firea, la 1 Decembrie vom marca intrarea în Anul Centenarului Marii Uniri (100 de ani de la Marea Unire din 1918), iar Primăria a dorit să celebreze acest lucru într-un mod special, aducând „bucurie cât mai multor locuitori sau vizitatori ai orașului”.

În plus, primarul a menționat că decizia de a organiza un târg în Piața Victoriei a fost luată „cu bună credință și fără niciun fel de alte gânduri ascunse”.

„În toate capitalele europene, spațiile publice se transformă, la sfârșitul anului, făcând loc evenimentelor legate de Sărbători sau pur și simplu devenind mai vesele, mai luminoase, mai prietenoase. Același lucru ne-am propus și noi să facem în București, cu bună credință și fără niciun fel de alte gânduri ascunse. Nu intenționăm să intrăm în conflict cu nimeni și nici să restrângem în vreun fel drepturile cetățenilor. De aceea sunt cu atât mai greu de înțeles luările de poziție eminamente politice în legătură cu evenimentele organizate de Primărie pe parcursul lunii decembrie”, a mai spus primarul.

Artistul Ovidiu Lipan Țăndărică a anunțat deja că el nu va accepta invitația primăriei de a cânta în Piața Victoriei, considerând că acel loc nu este unul al muzicii.

 

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.