Ce spune Ministerul de Externe francez despre Kovesi

Laura Codruța Kovesi csm
Laura Codruța Kovesi

Laura Codruța Kovesi a avut „un rol determinant” în progresele pe care România le-a înregistrat în domeniul statului de drept și luptei anticorupție, iar Franța este „atașată ireversibilității acestor reforme”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului francez pentru Europa și Afaceri Externe.

Această declarație a fost publicată pe site-ul oficial al diplomației franceze și este un răspuns la întrebarea „Care este reacţia Franţei la anunţul (…) privitor la revocarea de către preşedintele României, Klaus Iohannis, a procurorului şef anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi?”.

Diplomatul mai face referire și la întâlnirea ministrului francez de externe, Jean-Yves Le Drian, cu Laura-Codruţa Kovesi, în timpul vizitei sale la Bucureşti, în aprilie.

„Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Kovesi, pe care domnul Jean-Yves Le Drian a întâlnit-o în cadrul vizitei efectuate la Bucureşti pe 11 aprilie, a avut un rol determinant în progresele atinse de România în cursul ultimilor zece ani în domeniul respectării statului de drept şi al luptei împotriva corupţiei. Suntem ataşaţi ireversibilităţii acestor reforme”, mai transmite Ministerul de Externe francez.

În același comunicat se mai precizează și că Franța și partenerii săi sunt atenți la „situația statului de drept în România”.

„Aflându-ne la doar câteva luni înainte de preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene, Franţa, alături de partenerii săi europeni, va rămâne vigilentă cu privire la situaţia statului de drept în România, în special în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare”, arată comunicatul MAE francez.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.