Ce spune Klaus Iohannis despre religie, după atentatele din Danemarca

Klaus Iohannis. Foto: Youtube
Klaus Iohannis. Foto: Youtube

În urma atacurilor teroriste desfășurate în Copenhaga, la acest sfârșit de săptămână, Administrația prezidențială a publicat un comunicat de presă în care președintele României, Klaus Iohannis, condamnă cu fermitate atentatele din capitala Danemarcei.

Pe de altă parte, Klaus Iohannis arată că toleranța față de diferitele religii ale lumii trebuie să fie cultivată în spațiul public.

„Acțiunile teroriste au început la un centru cultural, în cursul unei dezbateri privind islamismul și libertatea de expresie, și au continuat în apropierea unei sinagogi din centrul capitalei daneze. După atentatele din luna ianuarie, de la Paris, sunt vizate din nou libertatea de expresie și diferențele religioase”, se arată în comunicatul de presă.

„România își reafirmă sprijinul față de lupta împotriva terorismului și față de măsurile europene de combatere și descurajare a oricăror tentative de terorism. În același timp, toleranța față de credințele religioase ale popoarelor trebuie să fie respectată și cultivată atât în presă cât și în discursurile publice”, continuă acesta.

Libertatea de exprimare, atacată din nou

Poliția daneză a anunțat că l-a împușcat mortal pe bărbatul suspectat că a ucis două persoane în capitala Copenhaga. Suspectul a deschis focul asupra polițiștilor, iar aceștia l-au împușcat, potrivit BBC.

Ieri, un civil a fost omorât în timpul unui atac asupra unei cafenele în care se desfășura o dezbatere despre libertatea de exprimare, iar 3 polițiști au fost răniți. Într-un al doilea atac petrecut lângă cea mai importantă sinagogă din capitală, un evreu a fost ucis, iar 2 polițiști au fost răniți.

Poliția daneză a mai anunțat că imaginile video surprinse de camere sugerează că bărbatul împușcat de autorități este autorul ambelor atacuri teroriste și că acesta a acționat singur.

Recomandările editorilor GreatNews:

Lupta pe ora de religie. Biserica vrea o singură cerere, pe toată școlarizarea
Cascadă înghețată din România, escaladată de curajoși
Succes pentru cinematografia românească la Berlin

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.