A luat foc Dragnea: Plângerea lui Orban, „o acuzație dementă”. Iohannis, tătucul țării

FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Liviu Dragnea a declarat vineri că plângerea pentru înaltă trădare depusă de Ludovic Orban împotriva sa și a premierului Viorica Dăncilă este „o acuzație dementă gravă” și crede că a fost concepută la Palatul Cotroceni.

„În opinia mea, această sesizare ce a facut-o această unealtă a fost redactată la Cotroceni. Când vom avea textul acestei plângeri vom constata cu toții că este concepută la Cotroceni. (…)

O să ne dăm seama din textul ei de foarte multe lucruri și că ce am spus noi în ultima vreme se adeverește. Dorința lui Klaus Iohannis este de a prelua brutal guvernarea, nesocotind alegerile democratice”, a susținut Dragnea, potrivit Hotnews.ro.

De asemenea, întrebat dacă și alianța de guvernare are în plan o măsură similară, Dragnea a spus că „se analizează”. Liderul PSD a mai precizat că „se constată că nu se poate avea nicio relație cu șeful statului”. „Nu putem avea relații cu cineva care se consideră tătucul acestei țări”, a mai adăugat liderul PSD.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a depus, ieri, la Parchetul General, o plângere penală pe numele premierului Viorica Dăncilă și a șefului Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

Aceasta vine după deciziile luate de șeful Executivului în ceea ce privește mutarea Ambasadei României la Ierusalim, de la Tel Aviv.

Liberalii o acuză pe Dăncilă de „înaltă trădare, uzurparea funcției publice, divulgarea de informații nepublice și prezentarea cu rea-credință de date inexacte”.

La începutul acestei săptămâni, președintele Klaus Iohannis a invitat-o pe Viorica Dăncilă la consultări pe tema relocării Ambasadei din Israel. Aceasta a mers la Cotroceni însoțită de Teodor Meleșcanu, ministrul de Externe și Ana Birchall, viceprim-ministrul pentru Implementarea Parteneriatelor Strategice.