Ce spune Dăncilă despre propunerea de revocare a lui Tudorel Toader

Viorica Dăncilă FOTO: gov.ro declarația unică
Viorica Dăncilă. FOTO: gov.ro

Primul ministru Viorica Dăncilă a declarat că nu a vorbit cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, despre raportul în urma căruia s-a cerut revocarea procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

„Nici nu am intenția să discut. Am spus de fiecare dată că justiția trebuie să fie liberă și că nu trebuie nimeni să interfereze în actul de justiție. Am ascultat raportul la televizor, am văzut ce este în raport, am ascultat fiecare punct în parte. Totul trebuie să-și urmeze cursul și nu cred că trebuie ca eu să dau un verdict sau ca altcineva să dea un verdict”, a spus Viorica Dăncilă.

Premierul Dăncilă a fost întrebată și despre declarațiile președintelui Iohannis, care a spus că prezentarea lui Toader nu a fost clară.

„Nu depinde ce cred eu sau ce e clar sau ce nu este clar. Cred că în țara aceasta avem Constituție, avem legi și fiecare trebuie să acționeze în acest mod”, a declarat Viorica Dăncilă.

De asemenea, premierul a fost întrebată și dacă susține raportul lui Tudorel Toader.

„Nu contează dacă eu susțin sau nu susțin un punct de vedere. Contează că ceea ce a scris ministrul Justiției în acel raport, dacă este – este adevărat, pentru că ministrul nu poate… înseamnă că toate aceste lucruri sunt îngrijorătoare și că trebuie luată o decizie. Cum va fi luată această decizie nu mă întrebați pe mine, pentru că nu depinde de mine”, a răspuns Dăncilă.

Premierul a spus că nu a avut o întâlnire cu președintele pe acest subiect și că nici nu a cerut o astfel de întâlnire.

„Dacă domnul președinte solicită să aibă o discuție cu mine, bineînțeles că voi spune da, pentru că așa cum am spus încă din primele zile în care am venit prim-ministru, vreau echilibru, vreau o colaborare bună între Guvern, Parlament și instituția prezidențială”, a spus Dăncilă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.