Ce spune Cioloș despre posibilitatea de a fi premier și după alegerile din decembrie

FOTO: Pagina personală de Facebook a lui Dacian Cioloș
FOTO: Pagina personală de Facebook a lui Dacian Cioloș

Primul ministru Dacian Cioloș a declarat că va propune o serie de principii și valori care ar putea fi continuate după alegeri, le va expune public, iar apoi ar putea avea o serie de consultări cu partide precum PNL și USR.

„Din punctul meu de vedere, dincolo de ceea ce afirmă PNL şi USR acum, e important să avem o discuţie pe nişte principii, pe nişte valori, pe nişte teme mari pe care şi eu cred că ar trebui să lucrăm în perioada următoare, iar apoi cetăţenii trebuie lăsaţi să decidă dacă (…) pot face obiectul unui program de guvernare”, a declarat Dacian Cioloș, la Digi24.

Întrebat despre PNL şi USR, care au anunţat că ar putea să îl sprijine ca premier şi după alegerile parlamentare, Cioloş a arătat că lansarea unui program de guvernare este apanajul partidelor politice, care trebuie să câştige voturi pentru a ajunge în situaţia de a propune un Guvern, însă el vrea să propună principii şi valori.

Premierul a spus din nou că nu va candida la alegerile parlamentare.

„Eu mi-am luat un angajament, la început, că nu o să candidez, tocmai pentru a da acest semnal că vreau să conduc un guvern care să mențină un echilibru în dezvoltarea economică, în gestiunea bugetului, dar și în relaționarea cu partidele.

Pentru că într-un an electoral, într-un context atât de impredictibil în regiune, cred că era important și este în continuare important să dăm semne de stabilitate, de predictibilitate în modul în care gestionăm țară. (…)

Acesta a fost obiectivul meu de la început și de aceea am spus că nu o să candidez și că nu o să îmi folosesc poziția pentru a-mi folosi eventualul capital de imagine într-un partid politic sau candidând la alegeri atâta vreme cât sunt și la guvernare într-un guvern care a fost solicitat să fie independent încă de la început”, a declarat Dacian Cioloș, la „Jurnalul de Seară” de la Digi24.

Vă invităm să vă alăturați comunității noastre de cititori!

Recomandările editorilor GreatNews:

Comoara din nord. O comună din România stă pe un zăcământ de o puritate excepțională

https://greatnews.ro/richis-sat-multinational-zeci-de-straini/