Ce se întâmplă cu părinții ai căror copii cerșesc, într-un oraș din România

FOTO: Wolfgang van de Rydt/Pixabay.com
FOTO: Wolfgang van de Rydt/Pixabay.com

Primăria Sfântu Gheorghe, din județul Covasna, vrea să ia măsuri drastice pentru a opri fenomenul cerșetoriei. Primarul Antal Arpad a declarat că se va ajunge până la decăderea din drepturi a părinților care își trimit copiii la cerșit.

„Am solicitat Poliției Locale să identifice pe de o parte copiii care cerșesc, iar pe de altă parte, părinții care își trimit copiii la cerșit și vom cere organelor abilitate să declanșeze procedura de ridicare a drepturilor părintești în cazul acestora.

Înțelegem și partea socială a fenomenului, de aceea încercăm ca, paralel cu aceste acțiuni, să le oferim locuri de muncă sezoniere acelor părinți care vor să muncească. Încercăm să le oferim diferite tipuri de activități care nu necesită o pregătire profesională extraordinară, de exemplu să cosească sau să curețe albia pârâului”, a declarat primarul Antal Arpad, într-o conferință de presă, potrivit Agerpres.ro.

Primarul le-a cerut oamenilor din orașul pe care îl conduce să nu mai încurajeze cerșetoria și să nu mai ofere bani sau bunuri. De asemenea, i-a rugat să anunțe Poliția Locală de fiecare dată când observă cerșetori.

Șeful Poliției Locale, Hadnagy Istvan a declarat că cerșetorii au invadat în mod deosebit zona centrală a orașului, unde există terase, precum și magazinele mari, care sunt frecventate de mulți clienți.

„O să intensificăm patrulările în aceste zone, mai ales în zona parcului central, și sperăm că o să avem efectul dorit (…) Copiii care vor fi prinși la cerșit vor fi predați Centrului de primire în regim de urgență a minorilor, iar ulterior vom documenta aceste cazuri și vom lua măsuri împotriva părinților”, a spus șeful Poliției Locale, potrivit Agerpres.ro.

 

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.