Ce școală trebuie să faci pentru a intra în industria jocurilor video

University of Suffolk din Marea Britanie, Politehnica București și Gamedev Academy, o școală privată din Capitală, caută tineri care sunt interesați de domeniul dezvoltării de jocuri video.

Cele trei instituții și-au prezentat oferta edcuațională la conferința DEV.PLAY, care a avut loc la începutul acestei săptămâni în centrul comercial Băneasa, din București.

Ofertele de studii acoperă toate cele trei domenii, respectiv programare, design sau partea artistică, potrivit Economica.net.

De exemplu, cursul standard de game design de la Universitatea din Suffolk durează trei ani, iar studenții pot învăța de la profesioniști cu background profesional în industrie. De asemenea, se mai studiază abordarea psihologică a designului de jocuri video și se pot realiza colaborări cu profesioniști din industrie și companii importante din acest domeniu.

Toate marile companii care au studiouri de dezvoltare în România au joburi disponibile. Sunt anunțuri pe eJobs, de la Electronic Arts (detalii – AICI), UBISOFT (detalii – AICI), GAMELOFT (detalii – AICI) sau PLAYWING Romania (detalii – AICI).

În România, există peste 6.000 de oameni care lucrează în acest domeniu. Sunt angajați atât la studiouri mari, cunoscute, divizii ale unor giganți multinaționali, cât și în start-up-uri locale. Industria de dezvoltare de jocuri video în România are o cifră de afaceri totală de aproximativ 145 de milioane de dolari în fiecare an, potrivit Economica.net.

În urma unui studiu realizat de RGDA (Asociația Dezvoltatorilor de Jocuri din România) despre industria de gaming de la noi din țară, cifra a crescut constant din 2014, când s-au atins 114,7 milioane de dolari în timp ce, în 2015, industria a realizat o cifră de 137 milioane de dolari.

Studiul realizat de RGDA a relevat că în industrie activează peste 80 de studiouri. Peste 50 dintre acestea dezvoltă jocuri în București în timp ce peste 16 companii își desfășoară activitatea în Cluj, Timișoara, Brașov și Iași. Creșterea industriei este susținută și de numărul mare de companii înființate doar în 2016, 25% din totalul studiourilor de gaming.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.