Ce salariu are Carmen Iohannis, după 24 de ani de profesorat

carmen iohannis
Carmen și Klaus Iohannis. Foto: Pagina de Facebook Klaus Iohannis

Soţia lui Klaus Iohannis câştigă de 14 ori mai puţin decât soţia unuia dintre consilierii preşedintelui, deși ambele lucrează la stat.

În vreme ce Carmen Iohannis, soţia preşedintelui Klaus Iohan­nis, a avut anul trecut un venit lunar net de 2.187 de lei, Iuliana Luiza Scutaru, soţia consilierului prezidenţial Adrian George Scutaru, a încasat anul trecut din funcţia pe care o deţine în cadrul Autorităţii de Supra­veghere Finan­ciară (ASF) venituri salariale lunare de 30.425 de lei pe lună, arată o analiză a „Ziarului Financiar”.

Carmen Iohannis este de 24 de ani profesoară de limba englează la Colegiul „Gheorghe Lazăr“ din Sibiu.

Anomaliile salarizării din sistemul bugetar continuă la câţiva ani de când, teoretic, funcţionează o lege a salarizării menită să aducă echitate în sistem, mai notează jurnaliștii ZF.

Carmen Iohannis nu vrea să renunțe la cariera de profesor

„Într-un sistem de salarizare trebuie plecat de la nivel strategic pe verticală, iar Guvernul trebuie să îşi prioritizeze obiectivele pentru o anumită perioadă. În acest context, se pare că ASF este o instituţie mult mai importantă pentru Guvern decât este o şcoală sau un liceu“, a explicat Sorin Roibu, managing partner al unei firme de consultanţă în resurse umane.

Carmen Iohannis a declarat recent într-un interviu pentru TVR că nu ar vrea să renunțe la cariera de profesor. Ea a precizat că intenționează să păstreze câteva ore la colegiul „Gheorghe Lazăr” din Sibiu și să continue să-i ghideze pe elevii din clasa sa și în anii următori.

„Intenționez să păstrez câteva ore în colegiul Gheorghe Lazăr din Sibiu și mai ales să continui să ghidez clasa mea și în următorii ani. Încerc să fac acest efort, să fiu câteva zile la Sibiu și câteva zile la București”, a spus ea, potrivit hotnews.ro.

Recomandările editorilor GreatNews:

Orașul european care plantează copaci în locul panourilor publicitare
Nu ai primit bon fiscal ? Mănânci gratis la restaurant și nu plătești produsele cumpărate
Elevă din România, invitată la Casa Albă. A fost prima din Europa la un concurs de eseuri

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.