Ce salariu are un șofer de camion care lucrează în Belgia

FOTO: Scania.com
FOTO: Scania.com

Volumul de transport intracomunitar este în creștere. Însă, în România sunt multe firme care și-au tras o parte din camioane pe dreapta din cauza lipsei de șoferi.

Patronatele din transporturi spun că de vină ar fi și legislația. Planurile transportatorilor ar fi fost încurcate din 2013, când a intrat în vigoare o directivă europeană care prevede că pot obține permise de conducere categoriile C și CE doar cei care au împlinit 21 de ani.

Însă, cel mai important aspect pentru care șoferii de TIR români aleg să lucreze la firme din vestul Europei este cel financiar.

De exemplu, în această perioadă, o firmă din Belgia caută șofer de camion și oferă un salariu de 1.950 de euro, la care se mai adaugă 180 de euro bani de transport și 150 de euro primă de instalare. Detalii găsiți – AICI.

Potrivit anunțului de pe eJobs.ro, salariul se mărește după aproximativ șase luni. De asemenea, se oferă un bonus de 300 de euro pentru fiecare șofer recomandat.

Cursele sunt în Belgia, Olanda, Franța, Germania și Luxemburg. Se lucrează 6 săptămâni și 2 săptămâni sunt libere. Concediul este de 25 de zile în fiecare an.

Garajul este la Mechelen, în Belgia, și este echipat cu bucătărie modernă, mașini de spălat, uscător, dușuri sau internet.

Camioanele sunt DAF, EURO 6. Se cer acte valide (card tahograf, atestat marfă, aviz medical și psihologic) și cazier juridic tradus în limba germană și legalizat.

O altă firmă caută șoferi de TIR pentru trasee din Uniunea Europeană și oferă salariu de 2.100 de euro plus bonusuri și diurnă de 60 de euro pe ziua de lucru.

Contractul este pe minim un an, cu posibilitate de prelungire. Firma promite în anunț că se respectă timpii de condus și odihnă, se oferă asigurare medicală completă și condițiile de lucru sunt moderne, pe vehicule Scania, Euro 6. Compania are o istorie de 40 de ani în domeniul transporturilor. Detalii suplimentare găsiți – AICI.