Ce salarii sunt la Mega Image, Lidl, Profi și Penny

ce salarii sunt la mega image
Foto: bitwindoors.ro

În magazinele deținute de marii angajatori din comerț, salariile pornesc de la 700-800 de lei net pentru un casier debutant și pot ajunge la peste 4.000 de lei net pentru un șef de magazin.

Ce salarii sunt la Mega Image

La Mega Image, cel mai extins jucător din comerţul local, cu peste 425 de magazine operate sub mai multe branduri, un casier sau un lucrător comercial este plătit la început cu un salariu brut de 1.300 de lei, plus bonuri de masă, în timp ce un şef de departament câştigă lunar 1.600 de lei brut pentru început şi poate ajunge la 1.800 de lei brut, plus bonuri de masă, informează „Adevărul”, pe baza informaţiilor oferite de angajaţii sau foştii angajaţi ai companiei pe portalul undelucram.ro, o comunitate online unde persoanele pot împărtăşi experienţa avută la locul de muncă, pentru a evalua angajatorii şi condiţiile de lucru pe care aceştia le oferă.

Mega Image angajează casieri şi în regim part time, iar salariul este de 450 de lei, fără bonuri şi fără măriri ulterioare.

Puteți consulta lista cu locurile de muncă disponibile în această perioadă la Mega Image AICI.

Ce salarii sunt la Profi

Retailerul Profi, care operează 324 de magazine în 154 de localităţi din România, era la sfârşitul anului trecut al 15-lea cel mai mare angajator din ţară, cu aproape 8.000 de angajaţi.

La Profi, salariul lunar al unui casier de la Profi este egal cu salariul minim pe economie – 1.050 de lei brut, respectiv 777 de lei net, iar un vânzător de mezeluri câştigă mai mult cu 50-70 de lei decât un casier, potrivit unui utilizator al portalului undelucram.ro. În cazul unui şef de tură, salariul brut lunar este de 1.300 de lei, respectiv 946 de lei net, mai notează adevarul.ro. Un alt utilizator al portalului scria în luna martie că a fost la interviu pentru postul de şef de tură într-un magazin profi, iar salariul brut oferit era de 1.340 de lei pe lună.

Un controlor de marfă angajat la Profi încasează lunar 1.100-1.200 de lei, iar un recepţioner – 650 de lei. Angajatorul le oferă salariaţilor şi bonuri de masă, în funcţie de numărul de zile lucrate.

Puteți consulta lista cu locurile de muncă disponibile în această perioadă la Profi AICI.

Ce salarii sunt la Lidl

Potrivit informațiilor de pe undelucram.ro, un casier la Lidl, angajat full time în București, cu o experiență în domeniu de un an, câștigă 900 de lei net pe lună.

Salariile sunt mai mari însă în cazul angajaților cu experiență. Un vânzător casier angajat full time în Cluj, cu o experiență de 7 ani în domeniu, câștigă 1.900 de lei net lunar.

În anul 2013, un șef de magazin angajat full time în București, cu o experiență în domeniu de 3 ani, câștiga 4.500 de lei net lunar.

În luna iunie, un reprezentant al Lidl a declarat pentru „Ziarul financiar” că un vânzător din orașele mici din România câștigă aproximativ 1.400 de lei net pe lună, iar un șef de magazin peste 4.000 de lei net pe lună.

„Noi am înţeles că o companie supravieţuieşte dacă angajaţii sunt bine pregătiţi şi fericiţi la locul de muncă, astfel încât să aibă toată atenţia îndreptată către ceea ce trebuie să facă. Ei nu au de ce să îşi facă griji pentru că nu intră salariul sau pentru că nu pot promova. Este timpul să investim în resurse umane şi vrem să impunem tendinţe în această direcţie“, a spus Ileana Ştefan, directorul de resurse umane al Lidl.

Puteți consulta lista cu locurile de muncă disponibile în această perioadă la Lidl AICI.

Ce salarii sunt la Penny Market

La Penny Market, un lucrător comercial primește în jur de 800 de lei net pe lună, rezultă din informațiile postate de angajați pe site-ul undelucram.ro.

„Din câte știam un lucrător comercial are pe la 800 RON NET + bonuri de masă. Un adj. șef de magazin cred că pe la 1500 RON + bonuri de masă. Iar un șef de magazin 2500 RON NET + bonuri de masă”, a scris un utilizator al site-ului.

Potrivit altor angajați salariile sunt mai mici: „Salariul era 715 ron și bonuri nu cât spun ei 800 ron este minciună și orele suplimetare nu se plătesc se stă peste program la greu și dacă vă angajează pe post de casier să știți că nu sunteți numai casier veți fi și lucrător comercial și femeie de serviciu 3 ani”.

„De 2 luni sunt angajată într-un Penny Market la program de șase ore pentru început și iau un salariu de nimic (între 500-550 lei+bonuri), nu ajung nici să plătești utilitățile dar să mai și trăiești. Vreau să spun că în 2 luni nu îmi aduc aminte o zi în care să fi stat doar 6 ore, pauza de masă numai pauză nu e… și muncești foarte mult… ești tot timpul cu greu în mână, dacă nu sunt baxuri (suc, apă, faină etc) sunt altele… sunt total dezamagită pt că am avut o cu totul altă impresie”, a povestit un angajat.

Puteți consulta lista cu locurile de muncă disponibile în această perioadă la Penny AICI.

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în depozite din Marea Britanie, pentru necalificați. Salarii de peste 2.000 de euro
Locuri de muncă în Germania și Olanda. Se caută oameni în construcții și instalatori
McDonald`s face angajări. Iată ce posturi sunt disponibile

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.