Ce salarii câștigă șoferii români în Germania sau Marea Britanie

FOTO: Mercedes Benz locuri de muncă în sua
FOTO: Mercedes Benz

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România anunța anul trecut că există o criză acută de șoferi profesioniști. S-a propus și o soluție. UNTRR a cerut modificarea legislației, astfel încât cei care împlinesc vârsta de 18 ani să aibă dreptul să devină șoferi profesioniști.

Transportatorii spun că după absolvirea liceului, cei care au 18 ani își caută alte locuri de muncă, iar la 21 de ani, vârsta la care pot deveni șoferi profesioniști, nu mai sunt interesați de această meserie.

Transportatorii români se mai confruntă și cu un exod al șoferilor profesioniști. În ultima perioadă vin tot mai multe cerere de angajare din străinătate.

De exemplu, într-un anunț actual, de pe eJobs, se propune un salariu net de până la 2.500 de euro pentru un post de șofer profesionist.

Transporturile se fac pe teritoriul Germaniei și se respectă legile de condus și pauze, potrivit anunțului. Contractul se face pe minim un an, iar locurile sunt imediat libere.

Mai multe detalii despre aceste locuri de muncă în Germania găsiți – LA ACEST LINK.

Un alt angajator caută șoferi pentru Anglia. Salariul net pe lună este de până la 2.200 de lire sterline.

Se oferă un contract permanent. Rotația este de 6 săptămâni lucrate cu o săptămână de concediu sau 6 săptămâni lucrate cu 2 săptămâni de concediu. Se oferă bonusuri pentru nopțile dormite în cabină sau pentru weekend-urile și sărbătorile lucrate.

Mai multe detalii despre aceste locuri de muncă Anglia găsiți – LA ACEST LINK.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.