Ce rezultate au obținut la BAC elevii de la liceul unde a fost profesoară Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă FOTO: Pagina de Facebook a Vioricăi Dăncilă
Viorica Dăncilă FOTO: Pagina de Facebook a Vioricăi Dăncilă

Liceul din Videle, unde a predat în trecut și premierul desemnat al României, Viorica Dăncilă, nu se poate mândri cu rezultate prea bune la examenul de Bacalaureat.

Rezultatele la BAC publicate pe siteul Ministerului Educației Naționale arată că, în 2017, două treimi dintre elevii Liceului Teoretic Videle din orașul teleormănean au picat examenul de Bacalaureat.

Mai exact, din cei 300 de elevi, doar 100 au luat BAC-ul. În ceea ce privește mediile mari, doar 8 elevi au obținut medii de peste 9 la examenul de Bacalaureat de anul trecut.

Conform CV-ului publicat pe siteul Parlamentului European, Viorica Dăncilă a fost profesoară la Liceul din Videle în perioada 1989 – 1997.

Înființat în anii ’50, Liceul din Videle a fost transformat în anul 1972 în Liceul Industrial de Petrol. La acea dată s-au construit cantina și internatul, apoi laboratoarele de tehnologie și atelierele de practică de specialitate.

Ulterior, liceul a devenit unul teoretic. Iată cum este descrisă unitatea de învățământ pe siteul oficial al liceului: „De atunci si pana in prezent la Liceul teoretic Videle, s-a desfasurat o pleiada de activitati scolare si extrascolare si multe serii de absolventi ce si-au desavarsit educatia in acest liceu au devenit apoi rand pe rand profesori ai acestui liceu sau parinti ai elevilor liceului”.

Desemnată premier al României din partea PSD, Viorica Dăncilă a fost aspru criticată până acum pentru că vorbește limba engleză foarte slab, dar și pentru greșelile pe care le face când vorbește în limba română.

Viorica Dăncilă a absolvit Facultatea Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi de la Ploieşti în anul 1988. A făcut și un masterat, Spaţiul Public European din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti (a obținut diploma în 2006).

A intrat în PSD în anul 1996, iar în 2009 a fost aleasă europarlamentar.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.