Ce priorități mai au parlamentarii români? „Jihad” împotriva tatuajelor și cerceilor în școală

Liberalul Gigi Chiru vrea să îngrădească libertatea elevilor sub pretextul moralității (cugetliber.ro)
Liberalul Gigi Chiru vrea să îngrădească libertatea elevilor sub pretextul moralității (cugetliber.ro)

După ce au rezolvat toate problemele țării [sic!], parlamentarii români vor să le interzică elevilor să vină la școală cu tatuaje și piercinguri, considerându-le imorale.

Potrivit Digi 24, tinerii vor avea la dispoziție două variante: fie renunță la tatuaje și piercinguri, fie le acoperă. Proiectul de lege urmează să fie depus, zilele viitoare, în Parlament.

Culmea, un senator al Partidului Național Liberal, Gigi Chiru, este unul din inițiatorii legii.

”Mă gândesc că un pic de moralitate, un pic de decenţă privind prezenţa la cursuri a tinerilor elevi este o obligaţie a noastră care trebuie cumva reglementată din punct de vedere legal. O să vedeţi că o să găsiţi tot felul de inele, de piercing-uri, de tatuaje, de desene prin tot felul de părţi ale corpului. Şi nu numai că sunt aplicate acolo, dar ele sunt la vedere şi par aşa ostentative”, spune Gigi Chiru, pentru Digi 24.

Este bizar că tocmai Gigi Chiru are revelații moralizatoare, el fiind condamnat în acest an, la șase luni de închisoare cu suspendare, pentru oferire de mită electorală. Sentința sa poate fi contestată.

Proiectul de lege este privit cu scepticism atât de elevi, cărora li se îngrădește un drept, cât și de psihologi.

”Mai ales la şcoală, grupul determină comportamentul şi atunci, ca el să fie acceptat de grup, trebuie să îşi însuşească anumite comportamente. De multe ori, dacă colegii lui au o bicicletă foarte tare, un piercing sau un tatuaj, o să încerce şi el să îşi asume acelaşi comportament sau acelaşi obiect pentru a fi acceptat mai uşor de grupul de egali”, a explicat psihologul Paul Cristian pentru sursa citată.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: