În ce orașe s-ar putea deschide noi magazine IKEA

locuri de munca la IKEA Romania
FOTO: mastrminda/Pixabay.com

Suedezii de la IKEA au în plan să deschidă alte magazine în următorii ani. Următorul proiect, care va fi finalizat spre sfârșitul verii viitoare, este cel al magazinului din Bulevardul Theodor Pallady, din Capitală, al doilea din România.

Stefan Vanoverbeke, retail manager pentru IKEA South East Europe, a declarat pentru Economica.net că se află în negocieri avansate pentru achiziționarea unor terenuri în alte două orașe din țară, însă a spus că mai multe informații va da începând de anul viitor.

Lanțul IKEA ar putea ține cont în alegerea noilor orașe pentru construirea de magazine și de evoluția comenzilor online.

Potrivit datelor cuprinse între 1 septembrie 2016 și 31 august 2017, perioada catalogului anterior, a fost o creștere a numărului de comenzi online cu 35,1%. Cele mai multe comenzi online au fost onorate pentru București, Cluj, Timiș, Iași și Constanța.

Noul magazin Ikea din București va fi cel mai mare din regiune, cu o suprafață de 36.000 de metri pătrați.

Investiția va fi de aproximativ 80 de milioane de euro, iar magazinul va avea 300 de angajați. IKEA vrea ca noul magazin să folosească doar energie regenerabilă. Vor fi sisteme de energie geoterală și panouri solare integrate. De asemenea, vor exista și stații de încărcare pentru mașinile electrice, iar suprafața de spațiu verde din totalul terenului va fi de 30%.

Reprezentanții magazinului au anunțat că au în plan să ajungă la nouă magazine în România. IKEA Băneasa a înregistrat în perioada septembrie 2015 – august 2016 vânzări de peste 510 milioane de lei, ceea ce înseamnă o creștere de peste 20% față de perioada precedentă. Aceasta este cea mai mare creștere pe care a înregistrat-o IKEA în România de la deschidere.

Ikea se extinde în România și pe zona imobiliară. Divizia imobiliară a IKEA, Vastint, a primit în luna iulie certificatul de urbanism pentru construcția unui ansamblu rezidențial pe terenul cumpărat anul trecut.

Pe cele 48 de hectare cumpărate în partea de nord a Capitalei, IKEA are în plan să construiască 10.000 de apartamente, case și vile, dar și spații de birouri.
FOTO: mastrminda/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.