Ce culori preferă românii la mașini. Cele mai așteptate modele în 2016

Dacia Logan Prestige, noul model al constructorului român (dacia.de)
Dacia Logan Prestige, noul model al constructorului român (dacia.de)

Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile a făcut o statistică din care reiese că cele mai vândute mașini în România sunt cele de culoare albe (35,3%), urmate de cele gri (22,1%) și albastre (17,4%).

Aceeași statistică mai arată că 32,2% sunt autohtone, 19,2% sunt importate din Germania, 10% din Cehia, 8,1% din Spania și 7,5% din Franța.
Vânzările de mașini românești au crescut în primele 11 luni ale anului trecut cu 23,6% față de aceeași periodă din 2014, în timp ce vânzările de autoturisme din import au înregistrat o creștere mult mai mică, respectiv de 13,9%, potrivit Digi24.

Autoturismele hibride sau electrice au cunoscut și ele o creștere a vânzărilor de 125%. Însă vorbim de un număr de 463 de mașini vândute, din care doar 28 sunt 100% electrice.

Potrivit statisticilor, jumătate din exporturile României în primele nouă luni ale anului trecut au fost din industria constructoare de mașini. În țară sunt peste 600 de fabrici care activează în industria auto și au trimis peste graniță componente și mașini în valoare de aproape 20 de miliarde de euro.

„Partea de centru – est a ţării , partea de Moldova, reprezintă un potenţial de dezvoltare în continuare a acestor valori de 18 miliarde de euro. Ce ne trebuie? În primul rând ne trebuie infrastructură”, a declarat președintele ACAROM, Constantin Stroe, pentru Digi24.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor greatnews.ro:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.