Ce avere are noul șef al ANAF

Daniel Diaconescu, fostul director general al Direcției Generale de Informații Fiscale din cadrul ANAF, a fost numit șef interimar al instituției.

Diaconescu îl înlocuiește pe Gel Diaconu, care a fost demis de premierul Dacian Cioloș, după ce DNA îl investighează pentru că i-ar fi ajutat pe deputații Mădălin Voicu și Nicolae Păun să deturneze șase milioane de euro.

Daniel Diaconescu deține, împreuna cu soția sa, un apartament în București, o casă, două mașini și două terenuri. Cei doi au și un credit de 38.000 de euro.

Noul șef al ANAF a avut, potrivit ultimei sale declarații de avare, un salariu de aproximativ 7.200 de lei pe lună. Tot în 2014, el a mai primit o indemnizație de 17.800 de lei de la Campania Națională Loteria Română pentru poziția de membru în Consiliul de Administrație.

Ultimii șefi ai ANAF-ului au avut probleme cu legea. Până în 2013, când funcția a fost preluată de Gelu Diaconu, fiscul a fost condus de Șerban Pop. Acesta a ajuns în arest, fiind implicat în dosarul retrocedărilor. Înaintea sa fusese Sorin Blejnar, care fusese demis în 2012, după numeroase scandaluri de corupție.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorlor GreatNews:

Nu avea bani de chirie, așa că și-a construit singur o casă. Mică, ingenioasă și confortabilă
Casa cu Brad, locul unde turistul devine un prieten. Cazare gratuită în inima Apusenilor sălbatici
Satul rotund din România, bijuteria aproape necunoscută ascunsă între dealuri
Motivul pentru care un bărbat și-a îmbrăcat ușa de la intrare în termopan