Ce au făcut româncele în prima rundă a turneului de tenis de la Madrid

Simona Halep, locul 1 WTA, a învins-o fără drept de apel pe rusoaica Ecaterina Makarova, locul 32 WTA în prima rundă a turneului de tenis de la Madrid. Scorul a fost 6-1 și 6-0. În runda următoare, Halep o va întâlni pe învingătoarea meciului Elise Mertens – Alison Van Uytvanck. Simona Halep este câștigătoare turneului de la Madrid în 2016 și 2017.

Sorana Cîrstea, locul 35 WTA, a învins-o cu emoții pe Katerinei Siniakova, scor 6-4, 2-6, 6-4. În runda următoare, Sorana o va întâlni pe Daria Kasatkina, locul 15 WTA.

Însă cea mai importantă victorie obținută până acum de o româncă la turneul de la Madrid este a Irinei Begu, locul 36 WTA. Aceasta s-a impus în fața Jelenei Ostapenko, locul 5 WTA. Scorul a fost 6-3, 6-3.

După victoria contra campioanei de la Roland Garros, Irina Begu a vorbit despre meci și despre ce urmează pentru ea la turneul spaniol.

„Mă simt extraordinar de bine. Sunt fericită că am făcut un meci foarte bun şi că am câştigat. Cred că am fost solidă pe tot parcursul meciului. Am servit foarte bine.

Pot spune că iubesc să joc la Madrid. E o plăcere pentru mine. E turneul meu preferat. Sper să am performanţe bune şi în acest an aici. Mă simt foarte bine. M-au ajutat meciurile de la Fed Cup şi cele de la Istanbul. Cu siguranţă va fi un meci foarte greu în runda următoare, indiferent de jucătoare. Mă aştept la un meci greu”, a declarat Irina Begu la TV Digi Sport.

Un meci important îl va disputa Mihaela Buzărnescu, locul 35 WTA. Sportiva noastră se va duela cu Maria Sharapova, locul 53 WTA. Sâmbătă, Buzărnescu a jucat finala turneului de la Praga, pe care a pierdut-o greu cu Petra Kvitova.

Cele două jucătoare s-au mai întâlnit o singură dată, la începutul anuluim când Sharapova a câștigat cu 6-3, 6-0.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.