Cazul Cotabiță ar putea schimba regulile în sălile de sport

La scurt timp după accidentul vascular pe care cântărețul Gabriel Cotabiță l-a suferit într-o sală de fitness, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat că persoanele care vor să facă sport în sălile de fitness ar trebui să aibă un aviz de la medic.

„În sălile de sport, de fitness, ar trebui totuşi o supraveghere medicală sau cel puţin o evaluare medicală înainte de a merge la antrenamente, mai ales pentru persoanele care prezintă anumite riscuri.

În general, în momentul în care vrei să urmezi un program cu exerciţii fizice mai complex, trebuie să ai şi un acord de la medicul care te tratează. Evident că trebuie să ai o evaluare făcută de medic. Creăm noi, în momentul de faţă, o propunere. Am înţeles că sunt în câteva ţări chestiuni similare, s-au luat măsuri similare şi, practic, ne inspirăm din alte situaţii”, a declart ministrul Bănicioiu.

O astfel de propunere ar putea crea și probleme pentru amatorii de sport, spun cei din industria fitness-ului. Astfel de examinări se fac, în mod normal, de către doctorii specializați în medicina sportivă. Specialiștii în acest domeniu sunt destul de puțini la noi, iar cei mai mulți lucrează la câteva clinici din marile orașe.

De asemenea, antrenorii de fitness atrag atenția că astfel de accidente s-au întâmplat și la sportivii de performanță, care fac controale periodice în cabinetele de medicină sportivă.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.