Cazinoul din Constanța intră în renovare. Ce destinație vor avea sălile

cazinoul din constanța
Cazinoul din Constanța. Foto: Djphazer via Wikimedia Commmons

Cazinoul din Constanţa îşi va recăpăta, în sfârşit, strălucirea de altădată, după ce autoritățile au decis să cheltuiască șapte milioane de euro pentru refacerea sa, anunță digi24.ro.

Arhitectura Cazinoului va fi păstrată, la fel şi destinaţia principalelor încăperi. La parter vor fi amenajate spaţii pentru conferinţe, expoziţii, spectacole, dar şi o cafenea.

La etajul întâi vor fi o sală de bal şi una de spectacole. Chiar şi subsolul clădirii va primi o destinaţie: aici vor fi amenajate săli de promovare a turismului pe litoralul Mării Negre.

În prezent, basoreliefurile, picturile şi sculpturile care fac parte din arhitectura clădirii sunt distruse de ploi, vânt şi zăpadă, pentru că autorităţile nu au mai investitit niciun leu în ultimii 10 ani. Valoarea proiectului de renovare este 31,5 milioane de lei, fără TVA, iar banii sunt alocaţi de Compania Naţională de Investiţii. Municipalitatea va contribui, separat, cu bani pentru utilităţi.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

eMAG are mari reduceri la laptopuri. Cele mai bune oferte
Proiect superb. Ceainărie deschisă în Centrul Vechi, pentru cei defavorizați
Amenzi drastice pentru cei care aruncă gunoi din mașină sau de la fereastră

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.