Primele informații despre cauza morții actriței Stela Popescu

Stela Popescu. Foto: Youtube
Stela Popescu. Foto: Youtube

Stela Popescu a încetat din viață în urma unui accident vascular cerebral masiv, fiind găsită la 12 ore de la survenirea decesului.

Stela Popescu, care peste o lună ar fi împlinit 82 de ani, a fost găsită moartă, joi, în locuinţa sa, de către fiica sa adoptivă.

Potrivit Mediafax, medicii au concluzionat că un accident vascular cerebral masiv ar fi cauza morții. Poliția a deschis un dosar pentru moarte suspectă.

Stela Popescu, care suferea și de diabet, nu a mai putut fi resuscitată de către medicii sosiți la fața locului, fiind decedată de aproximativ 12 ore.

Trupul neînsuflețit al actriței de comedie va fi depus vineri în Sala Savoy în Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase”. Sâmbătă, Stela Popescu va ajunge la Capela Mănăstirii Cernica, iar duminică, 26 noiembrie, va fi înmormântată la Cimitirul Cernica, unde se odihnește și soţul ei, textierul Mihai Puiu Maximilian, care a decedat în decembrie 1998.

Decesul Stelei Popescu a stârnit numeroase reacții, una dintre ele venind din partea patriarhului Daniel.

”Născută într-o familie credincioasă, în Basarabia, doamna Stela Popescu nu a uitat în toată viața ei educația pe care a primit-o în copilărie, și anume: credința în Dumnezeu, rugăciunea, făcută pe ascuns în timpul comunismului, și convingerea că Dumnezeu o iubește și o ocrotește mereu pe calea vieții, așa cum mărturisea ea însăși. Preoții de la Parohia Icoanei din București, pe raza căreia se află locuința doamnei Stela Popescu, dau mărturie despre faptul că actrița Stela Popescu nu era doar o mare artistă recunoscută în România și în străinătate, ci era și o femeie credincioasă, participând adesea la slujbele bisericii, în special la Sfânta Liturghie. Primea cu multă bucurie vizitele pastorale ale preoților, mai ales înainte de Crăciun și Bobotează, și avea pereții casei împodobiți cu foarte multe icoane”, a precizat patriarhul Daniel.