Câți tineri români învață în străinătate? Numărul e în creștere

studiu
Studiu despre studii Foto: wikipedia.org

Peste 6.000 de tineri din România au ales să studieze în străinătate anul trecut, cu 20 la sută mai mulți decât în 2016, potrivit datelor culese de compania de consultanță educațională IntegralEdu.

Potrivit studiului, Marea Britanie rămâne cea mai populară destinație pentru studenții și elevii români, chiar și după Brexit.

”Marea Britanie va continua să acorde sprijin în forma unor împrumuturi și burse”, a spus Ana Maria Papp, manager în cadrul IntegralEdu. ”Scoția a anunțat că elevii europeni vor beneficia de educație gratuită în sistemul universitar în anul academic 2019-2020”, a adăugat aceasta.

”Brexit nu a afectat numărul candidaților români care au fost acceptați anul trecut la studii, iar datele noastre arată că numărul candidaților a crescut cu 12 la sută, Marea Britanie fiind principala destinație a românilor care vor să învețe peste granițe”, a mai spus Papp.

În acest weekend are loc, la București, un târg educațional la care își prezintă oferta mai multe universități internaționale. Evenimentul se numește World Education Fair și va fi organizat, în 27 februarie, și la Craiova.

În cadrul târgului puteți găsi informații despre finanțarea studiilor în străinătate, despre costurile adiacente pe care mulți nu le iau în considerare să studieze în străinătate, dar și despre oportunități privind finanțarea cursurilor.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.