Câți oameni au cerut să se înscrie în partidul lui Dacian Cioloș, în primele 48 de ore

dacian cioloș
Foto: Facebook

În primele 48 de ore după ce fostul premier Dacian Cioloș a anunțat înființarea partidului ”Mișcarea România Împreună”, 26.012 persoane s-au înscris ca susținători, iar 16.036 dintre aceștia au cerut să fie chiar membri.

Pentru a deveni membri ai RO+ (numele scurt al partidului), formațiunea trebuie să primească mai întâi confirmarea de înregistrare din partea Tribunalului București.

„16 mii de oameni în 48h care vor să fie membri ai unui partid politic. Pentru mine e incredibil. Politica nu mai e mocirlă. E despre noi, împreună”, spune secretarul general al formațiunii, Alin Mituță (fost șef de cabinet în Guvernul Cioloș).

Anunțul înființării partidului a fost făcut vineri, la un eveniment intern al platformei România 100.

„În decembrie anul trecut am anunțat că din platforma România 100 se va desprinde un partid politic. Vreau să va anunț că astăzi de dimineață a fost depusă la tribunal cererea de înregistrare a unui nou partid politic ieșit din platforma. Este vorba de partidul „Mișcarea România Împreună”.

Am decis deci să facem și acest pas, e primul pas, acela de cerere a înregistrării. Astăzi facem anunțul demersului pe care l-am făcut și nu al lansării partidului, îl vom lansa când va exista ca atare,” a anunțat Cioloș, vineri, la un eveniment intern al platformei România 100, transmis live pe Facebook.

În luna decembrie a anului trecut, la o reuniune a membrilor Platformei România 100, Dacian Cioloș a anunțat că va înființa un partid care va colabora cu actuala opoziție din Parlament.

Cioloș: ”Vom fi deschişi colaborării cu cei cu care putem lucra”

„Există riscul ca acest proiect să ducă la fărâmiţarea opoziţiei. Ne-am gândit şi la asta, mi se pare ca o responsabilitate pe care nu am cum să nu o asum ca din această platformă să se desprindă un partid, care nu va acţiona împotriva celor care împărtăşim valori şi principii comune. Vom fi deschişi colaborării cu cei cu care putem lucra”, a spus, în decembrie, Cioloş.

Despre Platforma România 100, Dacian Cioloș a spus că „va rămâne mişcare civică şi va avea rolul de a prelua energia din platformă şi să o structureze într-un proiect politic care trebuie să fie serios şi credibil”.

„La fel, îmi doresc ca a face politică să nu devină o profesie de bază, ci un intermezzo în viaţa noastră profesională în care ne asumăm nişte lucruri pentru comunitate, după care mergem şi continuăm să rămânem conectaţi la firul ierbii, la baza societăţii.

Asta e viziunea noastră, nu am venit să facem promisiuni, singura promisiune pe care putem să o facem este că vom rămâne împreună cu dumneavoastră”, a spus Dacian Cioloş.

Cioloș a adăugat că își dorește ca partidul său să participe la alegerile europarlamentare de anul viitor.

Liderul USR, Dan Barna: ”Cu cât avem mai mulți oameni buni în politică, cu atât avem mai multe șanse să salvăm România”

Demersul lui Cioloș și al co-fondatorilor Vlad Voiculescu, Liviu Iolu, Dragoş Pîslaru, Anca Dragu și Valeriu Nicolae a fost primit cu entuziasm de unul dintre reprezentanții opoziției parlamentare de acum, liderul USR Dan Barna.

„Singura șansă de politică decentă în România sunt oamenii valoroși.

Prietenii noștri din RO100 au depus ieri actele pentru înființarea unui nou partid politic. Le dorim succes. Cu cât avem mai mulți oameni buni în politică, cu atât avem mai multe șanse să salvăm România de corupție și sărăcie. În continuare cred că drumul lui Dacian Cioloș, al lui Vlad Voiculescu și al celorlalți colegi din RO100 este comun cu al USR.

Modalitățile și momentul când vom începe să-l parcurgem ține exclusiv de înțelepciune noastră. Suntem siguri că în perioada următoare vom găsi cele mai inspirate soluții de colaborare.

Și poate coincidența lansării campaniei inițiate de USR #fărăpenali exact în aceste zile când colegii de la RO100 au făcut pasul intrării în politică nu este numai o întâmplare.

Am deschis partidul iar rezultatele nu întârzie să apară. Azi, la debutul campaniei de strângere de semnături au fost sute de membri USR și voluntari în stradă să strângă semnături și să vorbească cu oamenii.”, a postat Barna pe Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.