Câţi elevi români au un dicţionar acasă

scoala
Doar 55% dintre elevii români cu vârste de peste 13 ani au un dicţionar explicativ al limbii la ei acasă, arată un studiu realizat în 28 de state dezvoltate sau în curs de dezvoltare.

Primul loc este împărţit de Spania şi Belgia, unde 99% dintre elevii cu vârstă de peste 13 ani au cel puţin un dicţionar explicativ în case.

În Austria, Hong Kong, Noua Zeelandă, Irlanda, Elveţia, Germania, Grecia, Portugalia, Columbia, Franţa, Slovacia, Canada şi Cipru, între 95 şi 97% dintre elevi sunt în această situaţie.

Considerat de mulţi părinţi drept „prima carte pe care trebuie să o ai în bibliotecă”, dicţionarul lipseşte din casele a peste 15% dintre elevii ruşi, lituanieni, thailandezi şi danezi, arată acelaşi studiu.

Studiul a fost realizat de Eric A. Hanushek, de la Universitatea Stanford, pentru a-i servi la o analiză despre egalitatea de şanse a elevilor din state diferite.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.