Câți bani confiscă statul din Dosarul Microsoft

Gheorghe Ștefan Sursa foto: Neamț TV/Youtube
Gheorghe Ștefan Sursa foto: Neamț TV/Youtube

Procurorii au estimat un prejudiciu de 27 de milioane de euro în dosarul Microsoft. Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis că statul trebuie să recupereze puțin peste 16 milioane de euro și 2 milioane de dolari de la cei patru condamnați ieri.

Faţă de prima instanţă, decizia definitivă a Curţii Supreme a majorat sumele care vor fi confiscate. Astfel, Dorin Cocoş trebuie să dea înapoi statului 9 milioane de euro, faţă de 3,7 milioane de euro, cât decisese prim instanță.

La omul de afaceri Dumitru Nicolae (Niro), suma a crescut cu 2.050.000 de dolari, pe lângă un milion de euro, cât fusese sentinţa iniţială.

Gheorghe Ștefan trebuie să dea 3.996.360 de euro, iar Gabriel Sandu – 2.196.035 de euro.

Dorin Cocoș, Nicolae Dumitru, Gheorghe Ștefan au fost acuzați de trafic de influență și spălare de bani, iar Gabriel Sandu a fost judecat pentru luare de mită și spălare de bani.

Pedeapsa cea mai mare a primit-o Gheorghe Ștefan, fostul primar din Piatra Neamț, care va avea de stat în închisoare 6 ani.

Dumitru Nicolae și Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea, au fost condamnați amândoi la câte 2 ani și 4 luni de închisoare cu executare. Fostul ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale, Gabriel Sandu, a primit 3 ani de închisoare cu executare.

Cum au reabilitat locuitorii unui oraș din România un parc în doar două zile

https://greatnews.ro/se-raceste-vremea-ploua-tara-ninge-la-munte-cand-revine-caldura/