Câți bani câștigă un șofer Uber într-o lună

șofer uber bani
Foto: 5chw4r7z (Flickr)

Un șofer Uber care lucrează, în medie, două-trei ore pe zi câștigă în jur de 1.000-1.500 de lei brut pe lună, a explicat managerul Uber România la emisiunea „24 de minute” de la Digi24.

„Depinde de orele petrecute în aplicație. Un șofer care lucrează două-trei ore pe zi în medie poate face în jur 1.000-1.500 de lei pe lună. Plătește undeva la 260 de lei în taxe și impozite”, a explicat Nicoleta Schroeder.

„Avem câteva mii de șoferi. Taxele și impozitele pe care le plătesc șoferii parteneri nu sunt de ignorat, vorbim de câteva milioane de lei la bugetele locale. 80% din valoarea unei curse ajunge la șofer. Este o activitate sută la sută fiscalizată”, a mai spus managerul Uber România.

Cursele Uber sunt plătite cu cardul.

În România, peste 300.000 de persoane folosesc serviciile Uber în orașele București, Cluj-Napoca, Timișoara și Brașov.

Cei care vor să lucreze ca șoferi Uber trebuie să îndeplinească mai multe criterii, se arată pe site-ul uber.com.

Cerințe minime:

– Permis obținut de minimum 1 an
– Cazier judiciar fără înscrisuri
– Cazier auto fără înscrisuri grave
– Mașină mai nouă de 15 ani, foarte bine întreținută

Documente necesare:

– Permis de conducere și buletin
– Cazier auto și cazier judiciar
– Talonul de înregistrare și asigurarea mașinii

De asemenea, șoferii au nevoie de o entitate juridică (SRL sau PFA) pentru a colabora cu Uber, precum și de un cont bancar.

Dacă îndeplinesc toate aceste criterii, șoferii vor participa la o serie de traininguri pentru a învăța să folosească aplicația Uber.

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.