Cățelușă paralizată, operată gratuit de un veterinar. Familia sa nu-și permitea intervenția

teckel operat
Cățelușa Lola a fost operată gratuit de un medic veterinar. Foto: Captură YouTube

O cățelușă din rasa Teckel, care avea picioarele din spate paralizate, a fost operată gratuit de un medic veterinar din Statele Unite deoarece familia care o crescuse nu își permitea să plătească operația de 6.000 de dolari, relatează miamiherald.com.

David Hageman și soția sa, Sumey Hageman, o crescuseră pe Lola, un Teckel de 4 ani, de la vârsta de 5 săptămâni. Însă în ultima perioadă ea nu mai putea să meargă deoarece un disc intervertebral din coloana sa alunecase, iar picioarele îi paralizaseră.

În momentul în care Lola s-a îmbolnăvit și-au dat seama că nu pot plăti costisitoarea operație deoarece tocmai își cumpăraseră o casă și aveau multe cheltuieli cu fiul lor de doi ani. Așa că soții au luat decizia de a o lăsa pe Lola la centrul unei organizații care se ocupa de salvarea animalelor.

Când a aflat că familia renunțase la Lola dintr-un motiv financiar, veterinarul Michael Wong i-a întrebat pe reprezentanții ONG-ului dacă ar fi de acord să le dea cățelușa înapoi soților Hageman dacă el o operează gratuit.

Organizația a fost de acord, iar Lola a fost operată la spate. Operația a fost un succes, iar cățelușa a putut merge la scurt timp după intervenție.

Veterinarul Michael Wong le-a adus câinele înapoi pe 24 decembrie.

„E cel mai frumos cadou de Crăciun pe care l-aș fi putut primi”, a spus Sumey Hageman, și a completat că a fost cea mai grea decizie din viața ei să renunțe la Lola.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Palatul Cotroceni, după Traian Băsescu: Mobilier vechi, covoare înflorate și miros de hotel comunist
Zilele libere în 2015
Un meșter sticlar din Turda a inventat paharul îndrăgostiților

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.