Jocuri

by -
James / Flickr

Nu mulți sunt cei care reușesc să strângă 22 de puncte din 26 la proba teoretică de la examenul auto. „Promovabilitatea” e chiar mai slabă decât la BAC.

Deși majoritatea întrebărilor sunt simple, există, în aproape fiecare chestionar, câteva întrebări dificile, care pot face diferența dintre un candidat pregătit să devină șofer și unul care trebuie să mai învețe.

În acest articol, redăm cinci dintre cele mai grele întrebări din chestionarele auto pentru școale de șoferi.

Sperăm ca acestea să îi ajute pe cei care vor da examenul, iar, pe cei care sunt deja șoferi, să îi facă mai bine informați, mai atenți, mai prudenți.

1. Cum vei semnaliza faptul că autovehiculul cu care circuli a rămas în pană pe partea carosabilă?

a. Prin folosirea luminilor de poziție;
b. Prin instalarea triunghiurilor reflectorizante și prin folosirea luminilor de avarie;
c. Prin purtarea vestei reflectorizante.

2. În ce ordine vor circula autovehiculele prin intersecţia prezentată, dacă semafoarele nu funcţionează?

prioritate 1
a. tramvaiul 1, tramvaiul 2, autoturismul;
b. autoturismul, tramvaiul 1, tramvaiul 2;
c. tramvaiul 1, autoturismul, tramvaiul 2.

3. Viteză se va reduce obligatoriu la:

a. Trecerile de pietoni;
b. Semnalul poliţistului de frontieră;
c. La întâlnirea indicatorului cedează trecerea.

4. Nu se poate circula cu un autoturism dacă:

a. Se depăşeşte masă maximă admisă, înscrisă în certificatul de înmatriculare;
b. Anvelopele sunt de mărimi şi caracteristici diferite faţă de anvelopele înscrise în certificat; c. Autovehiculul depăşeşte înălţimea înscrisă în certificatul de înmatriculare.

5. Ce categorii de vehicule au obligaţia de a folosi luminile de întâlnire pe timp de zi?

a. motocicletele şi mopedele;
b. autovehiculele care însoţesc coloane militare sau transportă grupuri de persoane;
c. autovehiculele care tractează alte vehicule sau care transportă produse periculoase.

Răspunsuri:

1. O întrebare-capcană care îi induce în eroare pe mulți elevi. Deși este recomandat să ai o vestă reflectorizantă, purtarea acesteia în situația descrisă, pe drumurile din România, nu este obligatorie.

Așadar, răspunsurile corecte sunt A și B.

2. B. Autoturismul va trece primul prin intersecție deoarece se află pe drumul cu prioritate și nu își schimbă direcția de mers. Tramvaiul 1 va trece după autoturismul albastru deoarece își schimbă direcția de mers spre dreapta.

3. Întrebarea 3 este o clasică întrebare-capcană, candidatul fiind tentat să creadă că toate cele trei răspunsuri sunt corecte. Dar nu este așa, variantele corecte sunt B și C. De ce? E drept, în apropierea trecerilor de pietoni trebuie să circulăm prudent, cu viteză redusă. Însă, dacă nu sunt pietoni care vor să treacă, iar indicatorul îți arată că poți circula cu 30 km/h în zonă, iar tu circuli deja cu o viteză mai mică sau egală cu 30km/h, nu ai niciun motiv să încetinești;

4. A și B;

5. A, B și C.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Îţi recomandăm şi alte teste frumoase:

TEST cu imagini. 10 întrebări la care orice șofer ar trebui să știe să răspundă

TEST. 15 întrebări de la BAC la care ar trebui să știi răspunsul

TEST. 7 întrebări de la examenele profesorilor pe care oricine ar trebui să le ştie

Un test pentru copii de 6 ani a pus în dificultate mulți adulți. Pe ce număr e parcată mașina?

Testul de inteligență al lui Einstein. Doar 2 oameni din 100 îl pot rezolva

by -
nebuloasa helix
Nebuloasa "Ochiul lui Dumnezeu" se află în galaxia Calea Lactee, la 700 de ani lumină distanță de Pământ. Foto: ESO

Universul ne oferă aproape în fiecare zi motive de uimire. La jumătatea lunii iulie, sonda spațială New Horizons a trecut la numai 12.500 de kilometri de suprafața lui Pluto: a devenit prima sondă care a explorat planeta pitică de la marginea Sistemului Solar și a realizat fotografii detaliate cu aceasta.

După doar câteva săptămâni, NASA a anunțat că telescopul spațial Kepler a identificat o planetă foarte asemănătoare Pământului: denumită „geamăna Terrei”, Kepler-452b gravitează în jurul unei stele asemănătoare Soarelui și se află în zona locuibilă din jurul acesteia.

În contextul acestor descoperiri ne-am gândit să alcătuim un test cu 10 întrebări despre Univers la care fiecare dintre noi ar trebui să ia „notă de trecere”.

1. Planeta pitică Pluto este:
a. mai mică decât Luna, satelitul natural al Pământului
b. mai mare decât Luna

2. Vârsta Universului este de:
a. aproximativ 15,5 miliarde de ani
b. aproximativ 13,7 miliarde de ani
c. aproximativ 9,3 miliarde de ani

3. Obiectul făcut de om care a ajuns cel mai departe de Pământ este:
a. sonda spațială Voyager 1
b. sonda spațială New Horizons
c. sonda spațială Voyager 2

4. Cea mai îndepărtată planetă din Sistemul Solar pe care o putem vedea de pe Pământ cu ochiul liber este:
a. Mercur
b. Saturn
c. Jupiter

5. Steaua Polară face parte din constelația:
a. Carul Mare
b. Carul Mic
c. Vărsătorului

6. În imaginea de mai jos este reprezentată constelația:
a. Scorpionului
b. Lebedei
c. Licornului

Foto: pickywallpapers.com
Foto: pickywallpapers.com

7. În fotografia de mai jos apare galaxia:
a. Andromeda
b. Volburei
c. Sombrero

Foto: NASA/ESA
Foto: NASA/ESA

8. În fotografia de mai jos apare nebuloasa:
a. Tarantula
b. Helix
c. Crabului

Foto: NASA/ESA
Foto: NASA/ESA

9. Una dintre planetele din Sistemul Solar se rotește în jurul axei sale o dată la fiecare 243 de zile pământești, iar mișcarea de revoluție în jurul Soarelui are loc în 224 de zile pământești. Astfel, o zi pe această planetă durează mai mult decât un an. Este vorba despre planeta:
a. Venus
b. Jupiter
c. Marte

10. Cel mai înalt munte din Sistemul Solar este:
a. Everest (Pământ)
b. Vârful central Rheasilvia (asteroidul Vesta)
c. Vulcanul Olympus Mons (Marte)

Iată răspunsurile corecte:

1. a
2. b
3. a 
4. b
5. b
6. a
7. c
8. c
9. a
10. b

Dacă v-a plăcut acest test, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reduceri eMAG laptopuri. Șase oferte atractive
Surprize pentru șoferi, de la eMAG. Mari reduceri la produse auto
Se caută românce pentru îngrijirea de bătrâni în Belgia. Salariu – 1200 de euro, cazarea și masa sunt gratuite
Locuri de munca pentru români în străinătate. Electricieni și tehnicieni pentru Vestul Europei și țările din Golf

by -
Foto: Wikimedia Commons

10 întrebări cu imagini care îți vor arăta dacă ar trebui să deschizi din nou cartea de legislație, chiar dacă ești șofer de ani buni.

Vedem nereguli în trafic la tot pasul, iar, în timp ce unii șoferi ignoră regulile, alții par să nu le cunoască deloc.

Testul de mai jos nu este dedicat celor care vor să devină șoferi, ci celor care au permis de ani buni. Imaginile redau situații din trafic întâlnite la fiecare deplasare, iar un șofer cu o minimă pregătire ar trebuie să răspundă corect la toate cele 10 întrebări, fără ezitare.

Pentru a vă auto-evalua, găsiți răspunsurile corecte la finalul articolului. Cei care au răspuns la 8 întrebări sau mai puține trebuie să redeschidă neapărat cartea de legislație, spunem noi.

1. Cărui autoturism trebuie să îi acordați prioritate?

intr 1a. niciunui autoturism;
b. celui roșu;
c. celui verde.

2. În ce ordine vor trece prin intersectie autovehiculele?

intr 2a. autoturismul, motocicleta, autobuzul;
b. motocicleta, autobuzul, autoturismul;
c. motocicleta, autoturismul, autobuzul.

3. Cum trebuie să procedați la întâlnirea indicatorului?
intr 3a. ocoliti centrul intersecției prin stânga;
b. acordați prioritate vehiculelor care circulă în interiorul intersecției;
c. circulați cu o viteza maximă de 40 km/h.

4. Care dintre cele trei vehicule va trece ultimul prin intersecția din imagine?
intr 4a. autoturismul;
b. autocamionul;
c. motocicleta.

5. În prima intersectie veți acorda prioritate:
intr 5a. de dreapta, daca nu exista alte reglementari în intersectie;
b. de stânga;
c. tuturor autovehiculelor care circula din stânga si din dreapta.

6. Care dintre autovehiculele din imagine au prioritate de trecere?
intr 6a. autobuzul si motocicleta;
b. motocicleta si autocamionul;
c. autobuzul si autoturismul.

7. Este regulamentar sa depășiți autobuzul oprit în stație?
intr 7a. da, dacă vă asigurați și semnalizați;
b. da, numai dacă autobuzul are refugiu pentru pietoni;
c. nu, până la plecarea autobuzului din stație.

8. Indicatorul interzice:
intr 8a. depasirea;
b. deplasarea pe directia înainte dupa prima intersectie;
c. schimbarea directiei de mers în prima intersectie.

9. Ce semnifică indicatorul?
intr 9a. presemnalizează traseul de urmat în vederea efectuării virajului la dreapta;
b. semnalizează o succesiune de curbe, dintre care prima la dreapta;
c. o curbă deosebit de periculoasă, spre dreapta.

10. Principala cauză a exploziei pneului în timpul mersului este:
intr 10a. umflarea insuficienta;
b. umflarea exagerata;
c. uzura moderata.

 

Răspunsuri corecte:
1. c
2. c
3. b
4. a
5. a
6. b
7. a
8. c
9. c
10. b

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

E weekend, aşa că îţi recomandăm şi alte teste frumoase:

TEST. 15 întrebări de la BAC la care ar trebui să știi răspunsul

TEST. 7 întrebări de la examenele profesorilor pe care oricine ar trebui să le ştie

Un test pentru copii de 6 ani a pus în dificultate mulți adulți. Pe ce număr e parcată mașina?

Testul de inteligență al lui Einstein. Doar 2 oameni din 100 îl pot rezolva

by -

Probele scrise de la Bacalaureat s-au încheiat, iar noi ne-am gândit să realizăm un test de cultură generală compus din cerințe propuse elevilor anul acesta, la diverse materii.

Testul de mai jos conține întrebări din română, istorie, geografie, biologie și anatomie. Puteți menționa răspunsurile corecte la rubrica de comentarii a acestui articol.

1. Numeşte câte un sinonim neologic potrivit pentru sensul din text al cuvintelor „pomeneşte” şi „trecută”

Pasajele din text la care face referire cerința sunt:

„GABY: Artistă, dar ce folos. Nu spune o vorbă despre mine în toată cronica. Nici nu mă pomeneşte.”

respectiv

„GABY (aproape plângând): Mă persecută. Totdeauna m-a persecutat. Şi data trecută. Are ceva contra mea.”

2. Construieşte un enunţ în care să foloseşti sensul conotativ al substantivului „pagină”.

3. Construieşte un enunţ în care să foloseşti o locuţiune/expresie care conține substantivul „viață”.

4. Numeşte un sinonim potrivit pentru sensul din text al cuvântului „socoteai”.

Pasajul din text la care face referire cerința este:

ȘERBAN: De ce ai fost rea adineaori și ai spus că socoteai că am plecat?

5. Citiţi cu atenţie sursele de mai jos:

A. „În 1948 se creează Securitatea […]. Sub directa supraveghere a acesteia au loc toate arestările şi detenţiile din închisori, de pe şantierele Canalului Dunăre-Marea Neagră, din Bărăgan. La ordinul lui Stalin (căruia Gheorghiu-Dej i se supune slugarnic), în iunie 1951, începe, în cele mai inumane condiţii, deportarea a 10 288 de familii în Bărăgan sau în Moldova. […] În închisori şi lagăre se trece la un regim de suprimare neînchipuit de dur. […]

În cultură se aplică acelaşi model de la răsărit, ca și în toate celelalte domenii. Se distrug sau se rescriu valorile tradiţionale. Relaţiile cu Occidentul sunt complet întrerupte. Învăţământul este reorganizat după modelul sovietic. […] Până şi manualele sunt traduse din limba rusă (limbă care devine obligatorie din clasa a IV-a primară). […] Istoria naţională este rescrisă pe baze marxist-leniniste şi pe criteriile prieteniei cu Uniunea Sovietică. O nouă lege a învăţământului lasă pe dinafară toate cadrele didactice care nu voiau să colaboreze cu noul regim. […] Presa de opoziţie e interzisă. Ministerul Propagandei este transformat în Ministerul Informaţiilor pentru a controla presa, radioul, cinematografia, teatrul. În 1948 erau interzise 8000 de titluri de cărţi şi reviste.” (I. Bulei, O istorie a românilor)

B. „În 1963, pentru prima oară, România votează la ONU altfel decât Uniunea Sovietică. Ulterior, pe măsura acutizării conflictului chino-sovietic, pe care Gheorghiu-Dej se oferă să-l medieze, voturile independente ale României se înmulţesc. Regimul capătă respectabilitate în ochii Occidentului, interesat să slăbească coeziunea Pactului de la Varşovia. […]. Delegaţii economice româneşti sunt primite în Elveţia, Marea Britanie, Belgia, Olanda, Italia, în Japonia. În 1962 se semnează un acord cu un consorţiu anglo-francez pentru construirea Combinatului siderurgic de la Galaţi. […] Refuzând să secondeze Moscova în dorinţele sale de hegemonie asupra mişcării comuniste şi muncitoreşti internaţionale, România îşi ia ca aliaţi China şi încurajările Occidentului. Şi, profitându-se de conflictul chino-sovietic, într-o declaraţie din aprilie 1964 a PMR, cunoscută ca «Declaraţia de independenţă», se afirmă dreptul la libera manifestare a fiecărui partid comunist. […] Detaşarea lui Gheorghiu-Dej de Moscova trebuie explicată prin teama lui de procesul de destalinizare […] care substituie, în ţările «socialiste», echipele instaurate la putere de Stalin după 1945 şi care putea aduce schimbări nedorite şi în echipa conducătoare de la
Bucureşti.” (I. Bulei, O istorie a românilor)

Prezentaţi alte două practici politice totalitare utilizate în România, în afara celor la care se referă sursele date.

6. Cauza diabetului zaharat este dereglarea activităţii:

a) ovarului

b) pancreasului endocrin

c) tiroidei

d) testiculului

7. Oasele care aparţin scheletului membrului inferior sunt:

a) carpienele şi metacarpienele

b) clavicula şi radiusul

c) omoplatul şi humerusul

d) tarsienele şi metatarsienele

8. Celulele cu bastonaşe:

a) asigură vederea colorată

b) conţin pigmenţi

c) sunt localizate în coroidă

d) sunt stimulate de substanţe chimice

La întrebările de tip grilă, este corectă o singură variantă de răspuns.

9. Una dintre glandele anexe ale sistemului digestiv al mamiferelor este:

a) esofagul

b) faringele

c) ficatul

d) stomacul

10-15. Se dă harta:

harta1

Precizaţi:

10. numele statului marcat, pe hartă, cu litera C;

11. numele oraşului-capitală marcat, pe hartă, cu numărul 9. 4 puncte

Scrieţi, pe foaia de examen, răspunsurile corecte care completează afirmaţiile de mai jos:

12. Capitala statului marcat, pe hartă, cu litera G se numeşte…

13. Fluviul Rin străbate teritoriul statului marcat, pe hartă, cu litera E și apoi se varsă în Marea …

14. Oraşul-capitală Belgrad este marcat, pe hartă, cu numărul… 6 puncte

Scrieţi, pe foaia de examen, litera corespunzătoare răspunsului corect pentru afirmația de mai jos:

15. Statul enclavă Vatican este situat pe teritoriul oraşului marcat, pe hartă, cu numărul:

a. 3 b. 8 c. 10 d. 15

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Vă recomandăm și:

Muzician român medaliat la una dintre cele mai dure competiții internațional (Video)
Un truc de ținut minte. Cel mai simplu mod de a scăpa de zgârieturile de pe lemn
Locuri de muncă pentru români în străinătate. Vase de croazieră și vânzări
Americanii caută babysitter. Ce condiții trebuie să îndeplinești ca să muncești peste Ocean
Reduceri eMAG laptopuri. Top 10 oferte

by -

„După ce am citit mai multe comentarii și am văzut că nici alții nu știu răspunsul, am luat luat o hârtie și un pix și m-am apucat de calculat. Am încercat să aplic și formule matematice.

După aproximativ o oră m-am apucat de plâns”, e unul dintre zecile de comentarii și tentative de răspuns la o problemă de matematică, postată pe chinasmack.com.

Marea provocarea și uriașa frustrare este că această problemă s-a dat în cadrul examenului de admintere într-o școală elementară din Hong Kong, iar vârsta copiilor a fost de șase ani.

Problema a devenit imediat virală, a fost prezentată cititorilor pasionați de cifre și economie care vizitează businessinsider.com, apoi a ajuns și la televiziunile din Statele Unite.

Mulți au încercat rezolvări complicate, s-au încurcat în cifre și detalii care de fapt nu au contat și foarte puțini și-au dat seama de faptul că răspunsul e unul cât se poate de simplu și se poate da în câteva secunde după ce te uiți cu atenție la imagine.

 

Iată problema. Întrebarea e simplă: Pe ce număr se află mașina?

 

test 1

 Răspunsul îl puteți găsi AICI.  

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

by -

test 1

Pentru răspuns nu trebuie niciun calcul matematic, ci doar să întorci imaginea. Prin urmare, răspunsul e 87

test 2

„După ce am citit mai multe comentarii și am văzut că nici alții nu știu răspunsul, am luat luat o hârtie și un pix și m-am apucat de calculat. Am încercat să aplic și formule matematice. După aproximativ o oră m-am apucat de plâns”, e unul dintre zecile de comentarii și tentative de răspuns la problema de matematică, postată pe chinasmack.com.

Marea provocarea și uriașa frustrare este că această problemă s-a dat în cadrul examenului de admintere într-o școală elementară din Hong Kong, iar vârsta copiilor a fost de șase ani.

Problema a devenit imediat virală, a fost prezentată cititorilor pasionați de cifre și economie care vizitează businessinsider.com, apoi a ajuns și la televiziunile din Statele Unite.

Mulți au încercat rezolvări complicate, s-au încurcat în cifre și detalii care de fapt nu au contat și foarte puțini și-au dat seama de faptul că răspunsul e unul cât se poate de simplu și se poate da în câteva secunde după ce te uiți cu atenție la imagine.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

by -

În acest weekend, vă propunem un joc foarte simplu de limba română, pe care îl puteţi încerca împreună cu familia.

Se dau literele:

T A A R M P I

Folosind regulile care se aplică şi la integrame (A e şi Ă şi Â, I e şi Î, T este şi Ţ) vă invităm să realizaţi cuvinte de 7, 6, 5 sau 4 litere. Fiecare cuvânt de 4 litere valorează un punct, cele de 5 – 2 puncte, cele de 6 – 3 puncte, iar cele de 7 – 4 puncte.

Aşteptăm lista voastră de cuvinte la rubrica de comentarii. Cele mai bune propuneri vor fi publicate în articol, mâine seară, alături de numele celor care le-au propus.

Ne-am inspirat în conceperea acestui joc din scrabble, un sport încă popular în România şi despre care credem că ar trebuie să fie introdus ca materie opţională în şcolile din România.

Dacă sunteţi un fan al testelor de inteligenţă, al jocurilor şi al provocărilor în general, vă invităm să daţi un Like paginii noastre de Facebook şi vă invităm să încercați testele de mai jos:

Testul de inteligență al lui Einstein. Doar 2 oameni din 100 îl pot rezolva
O problemă de matematică a pus în dificultate milioane de oameni
TEST. Problema de clasa a II-a pe care puţini adulţi o pot rezolva
Ești mai inteligent decât un copil de clasa a 8-a? Două probleme prin care poți afla
Test de cultură generală. Recunoașteți animalele din imagine
Cât de bine stăpâneşti limba română. Test online
Problemă de matematică greu de rezolvat, chiar și de către doctoranzi

by -

O statistică arată că doar 2% dintre oameni pot rezolva probabil cel mai renumit test de logică din toate timpurile.

În urmă cu aproape un secol, renumitul savant Albert Einstein ar fi conceput acest test pentru a scăpa de valul de studenți care îl solicitau să le fie îndrumător. Mit sau adevăr, cert este că amuzantul test a fost o adevărată senzație, mai ales după apariția internetului și a rețelelor de socializare.

Mai jos, vă propunem testul de inteligenţă al lui Einstein:

1. Există 5 case, fiecare de altă culoare.

2. În fiecare casă locuieşte o singură persoană, fiecare de altă naţionalitate.

3. Fiecărui locatar îi place o anumită băutură, fumează o anumită marcă de ţigări şi deţine un anumit animal de casă.

4. Nici una din cele 5 persoane nu bea aceeaşi băutură, nu fumează aceeaşi marcă de ţigări, şi nu deţine acelaşi animal de casă.

Se dau următoarele:

a) Britanicul locuieşte în casa roşie;

b) Suedezul are un câine;

c) Danezul bea cu plăcere ceai;

d) Casa verde se află în stânga casei albe;

e) Locatarul casei verzi bea cafea;

f) Persoana care fumează Pall Mall are o pasăre;

g) Locatarul casei din mijloc bea lapte;

h) Locatarul casei galbene fumează Dunhill;

i) Norvegianul locuieşte în prima casă;

j) Fumătorul de Marlboro locuieşte lângă cel care are o pisică;

k) Locatarul care are un cal locuieşte lângă cel care fumează Dunhill;

l) Fumătorul de Winfield bea bere;

m) Norvegianul locuieşte lângă casa albastră;

n) Germanul fumează Rothmans;

o) Fumătorul de Marlboro are un vecin care bea apă.

Întrebare:

Cine este proprietarul acvariului cu peşti?

Rezolvarea testului de inteligenţă al lui Albert Einstein n-ar trebui să ia mai mult de 15-20 minute.

Răspunsul corect este aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Îți recomandăm și alte teste publicate de noi:

O problemă de matematică a pus în dificultate milioane de oameni
TEST. Problema de clasa a II-a pe care puţini adulţi o pot rezolva
Ești mai inteligent decât un copil de clasa a 8-a? Două probleme prin care poți afla
Test de cultură generală. Recunoașteți animalele din imagine
Cât de bine stăpâneşti limba română. Test online
Problemă de matematică greu de rezolvat, chiar și de către doctoranzi

by -

V-am propus spre rezolvare testul de inteligență al lui Albert Einstein. Articolul este aici.

Mai jos, vă prezentăm rezolvarea acestei interesante provocări logice:

1. Norvegianul locuieşte în casa 1, de culoare galbenă, fumează Dunhill, bea apă şi are o pisică.

2. Lângă el locuieşte danezul, într-o casă albastră. El fumează Marlboro şi bea ceai, având ca animal un cal.

3. Cea de-a treia casă, cea roşie, îi aparţine britanicului, băutor de lapte şi fumător de Pall Mall. Iar ca animal de companie are o pasăre.

4. Alături de el locuieşte germanul, într-o casă verde, care bea cafea şi fumează Rothmans. El este şi proprietarul acvariului cu peşti.

5. În ultima casă, cea albă, trăieşte suedezul, alături de un câine, bărbatul fiind consumator de bere şi ţigări Winfield.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Îți recomandăm și alte teste publicate de noi:

O problemă de matematică a pus în dificultate milioane de oameni
TEST. Problema de clasa a II-a pe care puţini adulţi o pot rezolva
Ești mai inteligent decât un copil de clasa a 8-a? Două probleme prin care poți afla
Test de cultură generală. Recunoașteți animalele din imagine
Cât de bine stăpâneşti limba română. Test online
Problemă de matematică greu de rezolvat, chiar și de către doctoranzi

by -
Problemă de matematică

O problemă de matematică le dă mari bătăi de cap copiilor, dar și adulților, iar puțini au reușit să o rezolve până acum.

Problema de matematică a fost propusă ca test pentru copiii în vârstă de 8 ani de la o școală primară din orașul Bao Loc, Vietnam, conform theguardian.com.  După ce a devenit extrem de populară pe rețelele de socializare, editorii publicației The Guardian au anunțat că au reușit să o rezolve.

Cerința problemei este să se umple spațiile goale cu cifrele de la 1 la 9, ținând cont de ordinea executării operațiilor de înmulțire, împărțire, adunare și scădere, astfel încât ecuația să fie corectă.

„Am trimis această problemă chiar și doctoranzilor în domenii precum economie și matematică, fără a primi rezolvarea”, afirmă profesorul Tran Phuong, într-un interviu pentru VN Express.

Problema de matematică Foto:The Guardian
Problema de matematică Foto:The Guardian

Deși pentru a rezolva această problemă nu sunt necesare decât cunoștințe ale operațiilor aritmetice elementare, problema este dificilă chiar și pentru adulții cu rezultate bune la matematică.

Vă așteptăm răspunsurile în secțiunea de comentarii!

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:


Un elev român a inventat un robot care rezolvă cubul Rubik
O problemă de matematică a pus în dificultate milioane de oameni
Test de inteligență. O problemă de logică cu ouă de Paşte

TEST. Problema de clasa a II-a pe care puţini adulţi o pot rezolva
Ești mai inteligent decât un copil de clasa a 8-a? Două probleme prin care poți afla
Test de cultură generală. Recunoașteți animalele din imagine
Cât de bine stăpâneşti limba română. Test online

Social Media:

268,825FaniLike
0Abonaţi+1
12AbonaţiAbonare