Câte ouă cumpără românii de Paște

Românii vor cumpăra mai multe ouă de la țărani în perioada Paștelui Foto: Wikimedia Commons
Românii vor cumpăra mai multe ouă de la țărani în perioada Paștelui Foto: Wikimedia Commons

Românii cumpără, în perioada sărbătorilor de Paște, ouă în valoare de 15 milioane de euro, potrivit Uniunii Crescătorilor de Păsări din România.

În această perioadă, românii vor achiziționa aproximativ 150 de milioane de ouă, scrie profit.ro. Este o creștere evidentă, față de nivelul normal de ouă cumpărate lună de lună de români. Astfel, pe lângă cele 70 de milioane de ouă achiziționate din magazine, românii vor apela, cu ocazia Paștelui, și la țărani, care vor vinde aproximativ 80 de milioane de ouă în această perioadă.

Ouăle de găină rămân preferatele românilor, în timp ce ouăle de rață, prepeliță sau curcă au o cotă foarte mică de piață.

Va crește și consumul de vin, cu aproximativ 70 la sută mai mult decât într-o lună obișnuită, în timp ce 7,5 milioane de cozonaci vor fi achiziționate de români în perioada Paștelui.

De asemenea, românii vor consuma și 3 milioane de miei. Potrivit INS, fiecare român consumă aproximativ două kilograme de carne de oaie și capră anual, față de 31 de kilograme de carne de porc.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.