Câte clase are Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo (Wikimedia Commons)
Cristiano Ronaldo (Wikimedia Commons)

Fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo a fost în această săptămână în fața unei instanțe din Spania, pentru a lămuri acuzațiile de evaziune fiscală care i se aduc de procurori.

Atacantul lui Real Madrid le-a declarat judecătorilor că are încredere totală în consilierii săi fiscali, că sunt cei mai buni și că i-au transmis că nu se face vinovat de fraudă fiscală.

„Nu înțeleg multe despre lucrurile acestea. Am doar șase ani de școală și singurul lucru pe care îl știu este să joc fotbal bine. Dacă ei îmi spun „Cris, nu e nicio problemă!”, eu îi cred. Am încredere în consilierii mei, sunt cei mai buni. Îi plătesc bine, fac o treabă bună și las totul în mâinile lor”, a declarat Cristian Ronaldo în fața instanței, potrivit presei spaniole.

Însă starul portughez riscă o pedeapsă de 15 ani de închisoare și o amendă de 75 de milioane de euro, dacă va fi găsit vinovat că a fraudat statul spaniol cu 14,7 milioane de euro.

La sfârșitul lunii mai, un alt fotbalist important, Lionel Messi, a fost condamnat în apel la 21 de luni închisoare cu suspendare, pentru fraudă fiscală. Atacantul argentinian al echipei FC Barcelona a fost acuzat că, împreună cu tatăl său ar fi păgubit fiscul spaniol cu suma de 4,1 milioane de euro, între 2007 și 2009.

Procurorii spun că Messi s-a folosit de firme din Uruguay, Belize, Elveția și Marea Britanie pentru a evita plata taxelor către fiscul spaniol, din sumele încasate ca drepturi de imagine.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.